Categorieën

Service

Aantal coronapatiënten in Maassluis gelijk gebleven

Aantal coronapatiënten in Maassluis gelijk gebleven
Gezond

Aantal coronapatiënten in Maassluis gelijk gebleven

  • Redactie
  • 22-04-2020
  • Gezond
Aantal coronapatiënten in Maassluis gelijk gebleven
MAASSLUIS –  45 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 17 van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest. Twee Maassluizers bezweken aan het coronavirus, blijkt uit cijfers van het RIVM. Daarmee zijn de cijfers gelijk gebleven aan gisteren. In Vlaardingen zijn er 174 mensen besmet, liggen er 31 in het ziekenhuis en zijn er 16 overleden. 154 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 36 in het ziekenhuis. 7 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 708 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 34.842. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 138, gisteren stierven er 165 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.054 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 124 naar 10.021.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.