Categorieën

Service

Abdelkader Benali aan de keukentafel in Theater Koningshof

Abdelkader Benali aan de keukentafel in Theater Koningshof
Uit

Abdelkader Benali aan de keukentafel in Theater Koningshof

  • Redactie
  • 26-01-2023
  • Uit
Abdelkader Benali aan de keukentafel in Theater Koningshof
MAASSLUIS - Dit weekend staat op zaterdag 28 januari Abdelkader Benali op het podium van Theater Koningshof met zijn voorstelling ‘Moeder en zoon’. In deze voorstelling staat Benali aan de keukentafel. Heerlijke, Mediterrane geuren verspreiden zich door de zaal in Maassluis. Benali hakt uien, schraapt worteltjes, marineert schapenvlees en giet olie op zijn aardewerk tajine. Paprika, kurkuma, peper… Terwijl Benali vertelt over een bijzondere reis die hij met zijn moeder maakte, droom je op het ritme van zijn stem weg naar warme, verre landen. Geen straf nu de temperaturen weer een stuk lager zijn!

Een prachtig verhaal en fijne akoestische muziek

In de voorstelling ‘Moeder en zoon’ vertelt Abdelkader Benali over de reis die hij met zijn moeder maakte. Ze reisden naar een ver land, om het schilderij ‘De Thuiskomst van de Verloren Zoon’ van Rembrandt van Rijn te zien. Het schilderij vertelt een Bijbels verhaal over gastvrijheid en thuiskomen – een verhaal dat het verhaal van de relatie tussen Benali en zijn moeder bijna weerspiegelt. Met de reis hoopt Benali de band met zijn moeder te versterken. ‘Moeder en zoon’ is een unieke, meeslepende voorstelling over moederliefde, de troost van goede olijfolie en de kracht van gastvrijheid en empathie.

Rondom de voorstelling van Abdelkader Benali staat het akoestisch duo Short Day in het Atrium van het theater. Kom dus gerust wat eerder en maak er een compleet avondje uit van! Vanaf 19.15 uur ben je van harte welkom om jouw avondje uit te laten starten. Om 20.15 uur start de voorstelling van Abdelkader Benali. We beloven je dat de fijne muziek van Short Day, het meeslepende verhaal van Benali en de overheerlijke geuren uit de tajine je nog lang bij zullen blijven! Kaarten reserveer je via www.theaterkoningshof.nl/agenda.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →