Categorieën

Service

Autoveer Blankenburg vanaf vrijdag weer in de vaart

Autoveer Blankenburg vanaf vrijdag weer in de vaart
Nieuws

Autoveer Blankenburg vanaf vrijdag weer in de vaart

  • Redactie
  • 14-03-2024
  • Nieuws
Autoveer Blankenburg vanaf vrijdag weer in de vaart

MAASSLUIS - Autoveer Blankenburg vaart vanaf morgen weer. De komende tijd zal zowel met de Blankenburg als fiets-voetveer Jorina gevaren worden.

De gecombineerde dienstregeling start op vrijdag 15 maart. Van 06.00 uur tot 19.00 uur vaart autoveer de Blankenburg. Na 19.00 uur neemt fiets-voetveer Jorina het over.

,,Gezien de bemanning moet overstappen van Blankenburg naar Jorina verwachten we dat er tussen 19.00 uur en 19.30 uur een oponthoud in de dienstverlening zal zijn”, verwacht de exploitant. ,,We zetten op dit moment alles op alles op het komende weekend van 15-18 maart, waarin de Beneluxtunnel dicht zal zijn richting Rotterdam-Noord/Den Haag, de autopont in ieder geval overdag in te zetten. We begrijpen dat er een wens zal zijn om ook in de avonduren met de autopont te varen, maar helaas zien we geen mogelijkheid om dit te faciliteren.”

Vaarschema

Het vaarschema ziet er als volgt uit:
Dienstregeling Blankenburg, maandag tot en met zaterdag tussen 06.00-19.00 uur

Vanuit Maassluis
Ieder uur om:
.00
.20
.40

Vanuit Rozenburg
Ieder uur om:
.10
.30
.50

Op zon- en feestdagen start de dienstregeling van de autoveerpont om 07.00 uur. Vanaf 19.00 uur vertrekt enkel nog een fiets-voetveer elke 30 minuten vanuit Maassluis en Rozenburg.

Dienstregeling Jorina, maandag tot en met zaterdag tussen 19.30-00.00 uur

Vanuit Maassluis
Ieder uur om:
.00
.30

Vanuit Rozenburg
Ieder uur om:
.15
.45

Betalingen

Inzet van de autopont betekend ook dat er een start wordt gemaakt met betaalde overtochten. De exploitant verwacht in mei het betaalsysteem operationeel te hebben wat zowel pinbetalingen, saldopassen als abonnementen faciliteert. ,,Tot die tijd zullen alleen pinbetalingen worden uitgevoerd. Hoewel in principe iedereen zal moeten betalen, verwachten we dat, vooral tijdens de spits, de bemanning er niet aan toe zal komen om eenieder af te rekenen. Auto’s, vrachtauto’s, bussen en zwaar verkeer zullen door de bemanning als prioriteit worden behandeld met betrekking tot betaling. De overtocht voor minderjarigen tot en met 17 jaar zal gratis blijven tot er een mogelijkheid voor abonnementen en saldopassen is.” De tarieven vind je hier.