Categorieën

Service

Bai Kamara Jr. in De Kroepoekfabriek

Bai Kamara Jr. in De Kroepoekfabriek
Uit

Bai Kamara Jr. in De Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 22-03-2022
  • Uit
Bai Kamara Jr. in De Kroepoekfabriek
VLAARDINGEN - Een warme, funky stem maar toch intiem en rauw. De muziek van Bai Kamara Jr. is een mix van soul, blues, funk, R&B en jazz invloeden. Op zijn meest recente plaat ‘Salone’ neemt Bai zijn luisteraars mee naar zijn Afrikaanse roots. Deze reis zal hij ook live gaan vertolken op zaterdag 26 maart in De Kroepoekfabriek!

Hij deelde het podium al met internationale artiesten, maar voor deze intieme show komt Bai Kamara Jr. solo De Kroepoekfabriek vullen. Op ‘Salone’ speelde Bai voor het eerst zelf alle instrumenten, en zong zelf alle stemmen. Hij bedacht hiervoor toen een fictieve band: “The Voodoo Sniffers”. Inmiddels bestaat deze band echt, maar voor deze show in De KF keert hij terug naar de basis: zijn stem en gitaar.

Salone

Kamara Jr.’s muziek staat bol van de politieke issues, en zo ook op dit album. Zijn vader was een politicus en zijn moeder is lang de ambassadeur van Sierra Leone in Brussel geweest. Sociale ongelijkheid, politieke vluchtelingen en het milieu zijn thema’s die vaak terugkomen in zijn muziek. Op dit album gaat Bai, die ondertussen al meer dan 25 jaar in Brussel woont, op zoek naar zijn roots in Afrika. Het resultaat is een album dat zowel veel Westerse als Afrikaanse invloeden heeft, maar in ieder geval een die je gehoord moet hebben. Dat blijkt ook uit de nominatie voor het Blues Blast Magazine Award voor ‘Best Acoustic Blues Album’.

Bai Kamara Jr.
Zaterdag 26 maart
Open: 20.30 | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →