Categorieën

Service

Burgemeester ontvangt eerste themaboekje over 'De Kade'

Burgemeester ontvangt eerste themaboekje over 'De Kade'
Nieuws

Burgemeester ontvangt eerste themaboekje over 'De Kade'

  • Redactie
  • 28-05-2021
  • Nieuws
Burgemeester ontvangt eerste themaboekje over 'De Kade'

Johan de Waard overhandigt het boekje aan burgemeester Edo Haan. (Foto: Historische Vereniging Maassluis)

MAASSLUIS – Burgemeester Edo Haan kreeg donderdag 27 mei het eerste exemplaar van het themaboekje ‘De Kade; De geschiedenis van een woongebied’ uitgereikt.

Het boekje is samengesteld door de Historische Vereniging Maassluis voor de nieuwe bewoners van woonwijk De Kade en andere geïnteresseerden. Bij de overhandiging van de eerste exemplaren werd schrijver Johan de Waard in het zonnetje gezet.  

Schrijver Johan de Waard heeft als kind gewoond op de locatie waar nu de nieuwe woonwijk De Kade verrijst. Tijdens de bijeenkomst vertelde Johan hoe hij door historisch bronnenonderzoek en gesprekken met huidige en voormalige inwoners van Maassluis de informatie heeft vergaard die in de uitgave terecht is gekomen. Met de uitgave hoopt hij iets toe te voegen aan de beleving van de nieuwe bewoners.

Uitreiking

Vervolgens ging de Waard over tot de uitreiking van het eerste exemplaar van de uitgave aan burgemeester Haan van Maassluis. ,,Ik dank de vereniging voor dit prachtige boekje dat hoort bij een nieuwe woonwijk waar ik als burgemeester van Maassluis trots op ben”, reageerde Haan. ,,Het is mooi om te zien dat de projectontwikkelaar bij het ontwikkelen van dit nieuwe woongebied oog heeft gehad voor het verleden. En door het werk van Johan de Waard kunnen ook de nieuwe bewoners kennis nemen van de lange geschiedenis die het gebied al heeft.” Ook voor Piet Broekhoven, projectmanager van De Kade, was er een exemplaar van het boekje.