CKC Maassluis stelt handhaving veilig, Maassluis A1 kampioen

• 11-03-2024

Fotografie: Ton Linschoten

MAASSLUIS - Met nog twee wedstrijden te gaan in de zaalcompetitie hebben de spelers en speelsters van CKC Maassluis handhaving in de 1e klasse veiliggesteld door tegen laagvlieger Movado uit Dordrecht de overwinning binnen te halen.

CKC Maassluis kwam goed uit de startblokken en wist na doelpunten over en weer via een 3-3 tussenstand uit te lopen naar een 3-6 voorsprong. Helaas miste Maassluis op dit moment een strafworp waarna Movado weer kon aanhaken en terug kon komen tot 6-6. CKC kreeg op dat moment wat meer moeite met het vinden van de juiste kansen, maar wist uiteindelijk wel met een 8-10 voorsprong de rust te bereiken. Inmiddels was junior Puck van Buuren in de ploeg gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Naomi van Linschoten.

Na de rust had Maassluis weer het betere van het spel en alhoewel Movado weer terug kon komen naar 11-11, wist Maassluis daarna gestaag de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via een tussenstand van 12-15 en 15-18 werd de eindstand op 18-23 bepaald, waarmee CKC Maassluis een regelmatige overwinning te pakken had.

Top 3 (A) – Maassluis 2 17-10

Maassluis 2 kon het in Arnemuiden niet bolwerken tegen Top 3 en verloor met 17-10. Door dit resultaat is Maassluis 2 gedegradeerd en kan het team het volgend seizoen een treetje lager gaan proberen.

Maassluis A1 kampioen

De junioren van Maassluis met coaches Rick Vermeer en Naomi van Linschoten zijn bezig aan een ijzersterk seizoen en beloonden dat vorige week met het behalen van het kampioenschap. Ook tegen Avanti A2 maakte Maassluis A1 geen fouten en door middel van een overwinning van 17-20 blijven ze nog steeds zonder puntverlies.

Aanstaande zaterdag staat de laatste zaalcompetitiedag op het programma, hierna gaat de veldcompetitie weer van start.