Categorieën

Service

CKC Maassluis tankt zelfvertrouwen tegen Weidevogels

CKC Maassluis tankt zelfvertrouwen tegen Weidevogels
Sport

CKC Maassluis tankt zelfvertrouwen tegen Weidevogels

  • Redactie
  • 11-12-2022
  • Sport
CKC Maassluis tankt zelfvertrouwen tegen Weidevogels
MAASSLUIS - In de eerste wedstrijden van het zaalseizoen trof CKC Maassluis in Excelsior en Kinderdijk twee ploegen die geacht worden om de titel te strijden. Beide waren een maatje te groot geweest; er werd met ruime cijfers verloren en dat stemde toch wat onzeker. Afgelopen zaterdag werd de derde competitiewedstrijd tegen Weidevogels uit in Bleiswijk gespeeld. In een spannende wedstrijd hield CKC Maassluis het hoofd koel en boekte een 19-21 overwinning.

Met de van een enkelblessure herstelde Mark van der Vaart weer in de gelederen, maar ditmaal zonder een geblesseerde Jari Sonneveld, begon CKC Maassluis aan de wedstrijd. Weidevogels schoot uit de startblokken en legde een moordend tempo aan de dag. Na 10 minuten keek Maassluis tegen een 5-2 achterstand aan. Gelukkig bleef CKC Maassluis rustig en wist de achterstand ongedaan te maken en gelijk te komen op 7-7. Maar Weidevogels zette nog eens aan, bracht de stand op 10-7 en bleef enorm veel energie in de wedstrijd steken. Coach van Barneveldt ging ervan uit dat die energie toch een keer op moest raken en kreeg daarin gelijk. Maassluis repareerde de opgelopen achterstand begin tweede helft voor een tweede keer en pakte even later zelfs een voorsprong van 4 doelpunten (14-18) Die mokerslag kwam Weidevogels niet meer te boven. Maassluis hoefde alleen nog mee te blijven scoren en korfbalde de wedstrijd rustig uit. Leuk detail was dat ditmaal de dames, met name Esther Fortuin en Afra Verpaalen met elk 5 doelpunten, zeer productief waren. Al met al boekte CKC Maassluis een bijzonder welkome overwinning die goed is voor het zelfvertrouwen

Ook het tweede team van CKC Maassluis moest in Bleiswijk aantreden tegen Weidevogels 2. En net als Maassluis 1 wisten zij hun wedstrijd te winnen (17-21), zodat een tevreden selectie met de volle buit van 4 punten huiswaarts keerde.

Volgende week zaterdag 17 december een vol thuisprogramma in de Olympiahal:

12:10 Maassluis B1 – DeetosSnel B1
13:15 Maasluis A1 – KCR A1
15:45 Maassluis 2 – Albatros 2
17:00 Maassluis 1 – Albatros 1

Algemene info: Henne Bloem via [email protected]www.ckcmaassluis.nl.