Categorieën

Service

De Stadskaravaan komt naar het Van Hogendorpkwartier

De Stadskaravaan komt naar het Van Hogendorpkwartier
Uit

De Stadskaravaan komt naar het Van Hogendorpkwartier

  • Ingezonden mededeling
  • 05-06-2023
  • Uit
De Stadskaravaan komt naar het Van Hogendorpkwartier
VLAARDINGEN - Op zaterdag 10 juni arriveert de Stadskaravaan op het Van Hogendorpkwartier voor de derde editie van dit reizende festival ter ere van 750 jaar Vlaardingen. Het winkelcentrum wordt die dag de huiskamer van de wijk met gratis toegankelijke optredens, workshops, eten, drinken en meer. Onder andere Slagerij van Kampen, Fien & Teun en lokaal talent verzorgen optredens. De presentatie is in handen van cabaretier Sjaak Bral. Het volledige programma én alle overige festivaldata zijn te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

De Stadsgehoorzaal (theater) viert met de Stadskaravaan 750 jaar Vlaardingen. Samen met de culturele collega’s van De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en Minters (jongerenwerk) én diverse maatschappelijke organisaties vieren zij zes keer een feest in de wijken van Vlaardingen. Het Van Hogendorpkwartier is de locatie voor de derde editie van het succesvolle en tot nu toe zonovergoten festival. 

Festivalprogramma

Het programma van het gratis toegankelijke festival wordt om 13.00 uur afgetrapt met een live uitvoering van de jingle door Ellis Piek, een feestelijk optreden door dansstudio Demi Point én straattheater door Theater Jelicious. Wethouder Bart Bikkers zal samen met presentator Sjaak Bral het festival openen met een druk op de knop. 

Op het podium voor de Boon’s Markt worden optredens verzorgd door de Turkse band Çağdaş en lokale talenten op het Talent Stage: Demi Point, Riceau en Celtic Swing. Laatstgenoemde zal ook een workshop Ierse dans verzorgen voor iedereen die zelf ook met de voeten van de vloer wilt gaan. 

Op het kleine podium zullen Fien en Teun (het liefste boertje en boerinnetje van Van Hoorne) een mini-show geven. Met alle kinderen én volwassenen zingen ze over het leven op de boerderij. Na afloop is er tijd voor een meet & greet. Ook Villa Voice betreedt dit podium, met een gezellige zangworkshop waar de Stadskaravaan jingle geoefend wordt. 

Doorlopend kan er op het festivalterrein nog veel meer beleefd worden. Zo zijn er, met de strippenkaart die bij de TukTuk verkrijgbaar is, vier gratis heerlijke hapjes te proeven op de Wijkproeverij. Verder is UN1EK aanwezig om iedereen prachtig te schminken. Ook is Museum Vlaardingen aanwezig met het mobiele museum en verzamelen ze verhalen over persoonlijke topstukken bij de praatpaal van Camie Bonger. In de naastgelegen tent van Bibliotheek de Plataan worden verhalen verteld bij De Boekfiets, kunnen diverse spelletjes gespeeld worden én is er een heuse schaakgrootmeester aanwezig. Ieder die durft is van harte welkom om een poging te wagen hem schaakmat te zetten. Liefhebbers van spelletjes kunnen ook plaatsnemen op de lounge van Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking voor schaken én 4-op-1-rij op groot formaat. Voor wie liever een digitaal spel speelt is de Minters Gamebus zeker een aanrader. Met een Playstation, Nintendo Switch en meer is er keus genoeg. 

De hoofdact van het festival is Slagerij van Kampen. Met hun ongeëvenaarde drumkunsten schudden zij heel de wijk letterlijk wakker en zorgen ze voor een knallende afsluiting van het programma. 

De Wijkcrew

Voor de invulling van het programma, horeca en promotie ging de organisatie begin dit jaar tijdens Kick-off bijeenkomsten in gesprek met bewoners, ondernemers en andere belangrijke gezichten uit de wijk. Op die manier wordt de Stadskaravaan hopelijk echt een feest voor iedereen in en om de wijk. Bij iedere kick-off kwam een grote groep enthousiastelingen met diverse achtergronden en veel liefde voor de wijk bijeen om hun wensen, ideeën en suggesties te delen. Als Wijkcrew gingen zij, samen met de organisatie, verder met het samenstellen van een uniek en onvergetelijk programma voor het festival. 

Winacties

Rondom de Stadskaravaan worden twee leuke winacties georganiseerd. Allereerst ontvingen leerlingen van scholen in de wijken waar het festival plaatsvindt een speciale Kleurkroon om te versieren. De kroon van Graaf Floris V die het mooiste ingekleurd wordt én ingeleverd wordt op het festival wint een theateruitje met heel de klas. 

Daarnaast worden er op het festival ook 20 vrijkaarten voor theater- en concertbezoek verloot onder iedereen die het formulier voor de Wijkproeverij strippenkaart inlevert. Het formulier is te vinden in de Karavaankrant, die verspreid is in de wijk en ook te vinden zal zijn op het festivalterrein. Na inlevering van het formulier bij de TukTuk (info-punt) kan er met de strippenkaart genoten worden van vier gratis hapjes op de Wijkproeverij en maakt men automatisch kans op vrijkaarten voor de Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek. 

Over de Stadskaravaan

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners worden zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De volgende festivals vinden plaats op: 

Zaterdag 10 juni: Ambacht (Babberspolder) op het Van Hogendorpkwartier
Zaterdag 26 augustus: In de VOP op het Mendelssohnplein
Zaterdag 16 september: Holy (Hoofdstedenbuurt) op De Loper
Zaterdag 14 oktober: Westwijk tussen de Albert Heijn en de Dirk

Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →