Categorieën

Service

De Stadskaravaan viert het zesde feestje op Erasmusplein

De Stadskaravaan viert het zesde feestje op Erasmusplein
Uit

De Stadskaravaan viert het zesde feestje op Erasmusplein

  • Advertorial
  • 06-10-2023
  • Uit
De Stadskaravaan viert het zesde feestje op Erasmusplein

VLAARDINGEN - Op zaterdag 14 oktober vindt de zesde, en laatste, editie van de Stadskaravaan van dit jaar plaats op het Erasmusplein in de Westwijk. Tussen de Albert Heijn en de Dirk wordt het reizende gratis festival opgebouwd en kunnen jong en oud hun ogen uitkijken. De Stadsgehoorzaal kijkt er naar uit om, samen met haar culturele partners, alle bewoners, ondernemers en overige bezoekers te verblijden met een uitgebreid programma. Onder andere Dilana Smith (Legendary Women of Rock), Kubus Kubus Kubus, The Daltons en Mark Haayema zullen het podium betreden. Het volledige festivalprogramma en de speciale Stadskaravaan krant zijn te vinden via de website van de Stadsgehoorzaal

De Stadsgehoorzaal (theater) viert dit jaar met de Stadskaravaan 750 jaar Vlaardingen in zes wijken van de stad. Dit doen ze samen met de culturele collega’s van De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, Minters (jongerenwerk) én diverse maatschappelijke organisaties, waaronder Wij de Westwijk.

Het programma van de zesde editie van het gratis toegankelijke festival wordt om één uur afgetrapt met een live uitvoering van de jingle door Ellis Piek en feestelijk straattheater. Burgemeester Bert Wijbenga zal samen met presentator Mark Haayema het festival openen met een druk op de knop.

Op het podium presenteert De Kroepoekfabriek het Talent Stage met coverband Recharge en Vlaardingse Vangst The Daltons. De Stadsgehoorzaal presenteert vervolgens de Zuid-Afrikaanse zangsensatie Dilana Smith, die met een voorproefje van haar voorstelling ‘Legendary Women of Rock’ een ode brengt aan artiesten als Tina Turner, Janis Joplin, Cyndi Lauper of Alanis Morissette.

Op het kleine podium zal de bijzondere kindervoorstelling Kubus Kubus Kubus door theatergroep Yalla Yalla gespeeld worden, waarin ‘de kubusman’ de wereld ontdekt. In het eerdere programma en in de krant wordt Hakim vermeld. Helaas zal hij niet aanwezig zijn op het festival. Ook Villa Voice betreedt dit podium, met een gezellige zangworkshop waar de Stadskaravaan jingle geoefend wordt zodat iedereen die mee kan zingen bij de afsluiting van het festival.

Doorlopend kan er op het festivalterrein nog veel meer beleefd worden. Zo zijn er, met de strippenkaart die bij de TukTuk verkrijgbaar is, vier gratis heerlijke hapjes te proeven op de Wijkproeverij. Verder is UN1EK aanwezig om iedereen prachtig te schminken. Ook is Museum Vlaardingen aanwezig met het mobiele museum en verzamelen ze verhalen over persoonlijke topstukken bij de praatpaal van Camie Bonger. In de naastgelegen tent van Bibliotheek de Plataan wordt de Kinderboekenweek gevierd en kunnen diverse spelletjes gespeeld worden. Liefhebbers van spelletjes kunnen ook plaatsnemen op de lounge van Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking voor schaken én vier-op-één-rij op groot formaat. Voor wie liever een digitaal spel speelt is de Minters Gamebus zeker een aanrader. Met een Playstation, Nintendo Switch en meer is er keus genoeg.

Voor de invulling van het programma, horeca en promotie ging de organisatie begin dit jaar tijdens Kick-off bijeenkomsten in gesprek met bewoners, ondernemers en andere belangrijke gezichten uit de wijk. Op die manier wordt de Stadskaravaan hopelijk echt een feest voor iedereen in en om de wijk. Bij iedere kick-off kwam een grote groep enthousiastelingen met diverse achtergronden en veel liefde voor de wijk bijeen om hun wensen, ideeën en suggesties te delen. Als Wijkcrew gingen zij, samen met de organisatie, verder met het samenstellen van een uniek en onvergetelijk programma voor het festival.

Rondom de Stadskaravaan worden twee leuke winacties georganiseerd. Allereerst ontvingen leerlingen van scholen in de wijken waar het festival plaatsvindt een speciale Kleurkroon om te versieren. De kroon van Graaf Floris V die het mooiste ingekleurd wordt én ingeleverd wordt op het festival wint een theateruitje met heel de klas.

Daarnaast worden er op het festival ook twintig vrijkaarten voor theater- en concertbezoek verloot onder iedereen die het formulier voor de Wijkproeverij strippenkaart inlevert. Het formulier is te vinden in de Karavaankrant, die verspreid is in de wijk en ook te vinden zal zijn op het festivalterrein. Na inlevering van het formulier bij de TukTuk (info-punt) kan er met de strippenkaart genoten worden van vier gratis hapjes op de Wijkproeverij en maakt men automatisch kans op vrijkaarten voor de Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek.

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners worden dit jaar zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. Dit is de laatste editie in de wijken. Op zondag 3 december vindt de finale plaats in de Stadsgehoorzaal. Met optredens van onder meer Numidia (bekend van Beste Zangers). Kaarten (vier euro) zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaal.nl/programma. Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Stichting Vlaardingen 750, Wij de Westwijk, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →