Categorieën

Service

Eerste gezamenlijke repetitie Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’

Eerste gezamenlijke repetitie Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’
Uit

Eerste gezamenlijke repetitie Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’

  • Redactie
  • 16-05-2022
  • Uit
Eerste gezamenlijke repetitie Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’

Fotografie: Edwin Sonneveld-fotografie

MAASSLUIS - ‘Pas Halverwege, Pas Halverwege, Pas Halverwege, van de Hoek tot Rotterdam’; al zingend en dansend startte afgelopen zondag 15 mei jl. de 1e gezamenlijke repetitie van Theaterspektakel Pas Halverwege. Een uniek en bijzonder Maassluis theaterspektakel ter viering van het 150 jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg, dat plaatsvindt op 24, 25 en 26 juni 2022 op Schanseiland.

Ruim 100 enthousiaste Maassluizers waren zondagochtend jl. al vroeg op! Een spannende dag; de eerste repetitie van theaterspektakel Pas Halverwege stond op het programma. Weken van oefenen gingen er aan vooraf. Ellen van den Berg, muzikaal leider van het theaterspektakel, had de eer om ‘de groep’ warm te maken voor de doorloop, waarin dans, toneel en muziek voorkomen. Na de start gingen de groepen onder leiding van Wendy Hoogendijk, regisseur, en Berneja Voskamp, scenarioschrijver, aan de slag om elkaar de scènes uit het Theaterspektakel te presenteren. Eerst de toneelspelers die de scenes in beeld brengen en vertellen. De dansgroep liet hierna, onder de enthousiaste coaching van Megan de Vries, choreograaf, diverse dansnummers zien en zweepte het tempo flink op. Gevolgd door de prachtige muzikale noten van het koor en orkest. Een bonte bedoening!

Na de middag werden alle 20 scènes achter elkaar doorlopen en werd geoefend om een spetterend optreden neer te gaan zetten in juni. Natuurlijk mocht het passen van alle kostuumkleding op deze dag niet ontbreken. Hiermee werd deze bijzondere dag afgesloten. In de komende weken worden nog zeker drie gezamenlijke repetities gehouden, een generale repetitie op Schanseiland en dan op naar het spektakel!

Dit spektakel mag je natuurlijk niet missen! Kom gezellig met je gezin, opa en oma, familie, vrienden etc. Tickets zijn te boeken via https://bit.ly/tickets-pas-halverwege! NB wil je ook nog meehelpen met het spektakel? Dat kan! De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden te helpen in de organisatie en achter de schermen.

Pas Halverwege wordt georganiseerd door: de Co-creatieraad Theater Koningshof bestaande uit het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, DanceCompany M'Joy, Muziek@Maassluis, Bibliotheek De Plataan en de Protestantse Wijkgemeente Koningshof. Met speciale dank aan Zij & Blij, gemeente Maassluis, Samen zijn wij Maassluis, Ervaar Maassluis, Westmedia (de Schakel), Bastion X, Edwin Sonneveld Fotografie, het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds. VSB Fonds, Deltaport Donatiefonds en het Elise Mathilde Fonds voor het mede financieren van dit waanzinnige project.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →