Categorie├źn

Service

Erespeld der Gemeente voor brandweermannen Martijn en Chris

Erespeld der Gemeente voor brandweermannen Martijn en Chris
Nieuws

Erespeld der Gemeente voor brandweermannen Martijn en Chris

  • Redactie
  • 16-05-2022
  • Nieuws
Erespeld der Gemeente voor brandweermannen Martijn en Chris

V.l.n.r: Robin Veninga, burgemeester Edo Haan, Chris Dijkshoorn, Martijn van den Bos. (Fotografie: Peter Farla)

MAASSLUIS - De heren Martijn van den Bos en Chris Dijkshoorn hebben beiden zaterdag 14 mei tijdens de Korpsavond 2022 een Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen van burgemeester Edo Haan. Martijn en Chris hebben zich in de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor de Brandweer van Maassluis. Ook Robin Veninga werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet en bijdrage bij de Brandweer Maassluis en Brandweer ‘s-Gravenzande.

Martijn van den Bos

Op 15 juli 1995 is Martijn van den Bos begonnen als vrijwilliger bij de toen nog gemeentelijke Brandweer Maassluis. Op 1 mei 2000 ging de Brandweer Maassluis over in Brandweer Waterweg en startte Martijn als beroepsbrandweerman bij brandweer Waterweg, post Schiedam. Ook bleef hij als vrijwilliger actief in Maassluis.

Martijn heeft zich binnen de brandweer verder ontwikkeld en heeft diverse opleidingen gevolgd. Per 1 januari 2012 is hij aangesteld als bevelvoerder bij de post Maassluis. Daarnaast is hijook leider van de jeugdbrandweer Maassluis en regionaal als instructeur betrokken bij het opleiden van nieuwe brandweermensen. Dit alles al meer dan 25 jaar! Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft Martijn daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Chris Dijkshoorn

Chris Dijkshoorn is op 1 november 1996 aangesteld bij de gemeentelijke Brandweer Maassluis. Hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een allround brandweerman. En daarnaast is de Chris ook nog chauffeur en oefenleider. Iedere maandag zet hij zich actief in om de aanstormende generatie, de jeugdbrandweer, de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft daarom ook de Chris daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Robin Veninga

Vanaf 1 september 2009 is Robin Veninga aangesteld bij de brandweer en de tijd schrijdt voort. Op 1 maart 2022 was hij alweer 12,5 jaar vrijwilliger. Naast dat Robin in Maassluis bevelvoerder is, is hij ook ploegchef bij de brandweer van ’s-Gravenzande. Een mooie prestatie en dat is ook de reden waarom hij afgelopen week van Brandweer Nederland de oorkonde en een onderscheiding in ’s-Gravenzande heeft ontvangen. Burgemeester Edo Haan overhandigde Robin een bos bloemen ter felicitatie.

Erespeld der Gemeente Maassluis

De Erespeld der Gemeente Maassluis wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de gemeente Maassluis.