Categorie├źn

Service

Extra hertelling stemmen op vier stembureaus

Extra hertelling stemmen op vier stembureaus
Politiek

Extra hertelling stemmen op vier stembureaus

  • Redactie
  • 30-03-2022
  • Politiek
Extra hertelling stemmen op vier stembureaus
MAASSLUIS – De stemmen uitgebracht op vier stembureaus in Maassluis worden op verzoek van Leefbaar Maessluys opnieuw geteld. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Door dit besluit werd er die avond één raadslid minder geïnstalleerd.

Na de gemeenteraadsverkiezingen, werden de stemmen op verzoek van VSP Maassluis herteld. Er was namelijk een minimaal verschil in de stemmen voor de toedeling van de laatste restzetel. Na deze hertelling werd de laatste restzetel toegedicht aan VSP Maassluis in plaats van Leefbaar Maessluys.

In een brief en tijdens de gemeenteraadsvergadering verzocht Leefbaar Maessluys de stemmen van stembureaus 4 (Kerkgebouw De Ark), 7 (Ontmoetingscentrum Oud-Sluys), 8 (Immanuelkerk) en 9 (Olympiahal) opnieuw te tellen. Volgens de partij hebben er ‘wel degelijk concrete verplaatsingen die aanleiding geven tot vraagtekens en voldoende reden zijn voor een hertelling.’ 12 gemeenteraadsleden stemden in met het verzoek. Burgemeester Edo Haan streeft ernaar de hertelling op donderdag te laten plaatsvinden waarna de uitslag vrijdag bekend word gemaakt.  

Om de hertelling af te wachten, worden woensdag daarom niet 23 maar 22 raadsleden geïnstalleerd. Het 23e raadslid wordt later geïnstalleerd, na de hertelling van de stemmen van de vier stembureaus. Verder werd er afscheid genomen van 12 gemeenteraadsleden. Jan van de Marel, Aad Solleveld en Henrike Heijboer werden daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.