Categorieën

Service

Fusie Bibliotheek met Vlaardingen lijkt aanstaande?

Fusie Bibliotheek met Vlaardingen lijkt aanstaande?
Politiek

Fusie Bibliotheek met Vlaardingen lijkt aanstaande?

  • Redactie
  • 29-04-2015
  • Politiek
Fusie Bibliotheek met Vlaardingen lijkt aanstaande?

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen heeft te maken met grote bezuinigingsopgaven en hierbij wordt voor oplossingen ook naar Maassluis gekeken. De bibliotheek van Vlaardingen is een gemeentelijke organisatie maar het bestuur van die stad wil dat de bibliotheek zelfstandig gaat opereren. Hiervoor zijn verschillende scenario's en één daarvan is een fusie met de bibliotheek van Maassluis/Midden-Delfland (de bibliotheken van Maassluis en Midden-Delfland zijn al één organisatie).

Het CDA in Maassluis zegt van de projectleider van de bezuinigingsopgave in Vlaardingen te hebben gehoord dat van alle scenario’s een fusie het meest kansrijk is. De fractie wil nu van het Maassluise college van b en w weten of het bekend is met deze scenario. Dit aangezien de bibliotheek van Maassluis/Midden-Delfland een zelfstandige organisatie is, maar wel subsidie krijgt van de gemeente. De fractie wil dan ook weten wat de effecten van zo’n fusie zijn op de gemeentelijke begroting van Maassluis.

"Volgens uitspraken van de Vlaardingse portefeuillehouder zou de bibliotheek van Maassluis/Midden-Delfland zijn gepolst en een positief signaal hebben afgegeven", zegt het CDA. De fractie vraagt aan het college van b en w of het hiervan op de hoogte is en of hierover op bestuurlijk niveau gesprekken zijn geweest met Vlaardingen en Midden-Delfland.

In het geval dat er daadwerkelijk sprake is van een fusie vraagt het CDA wat voor gevolgen dit gaat hebben op de bibliotheek in Maassluis? Welke effect heeft het bijvoorbeeld op de dienstverlening, personeel en de collectie?