Categorieën

Service

Geen nieuwe coronabesmettingen in Maassluis

Geen nieuwe coronabesmettingen in Maassluis
Gezond

Geen nieuwe coronabesmettingen in Maassluis

  • Redactie
  • 22-05-2020
  • Gezond
Geen nieuwe coronabesmettingen in Maassluis
MAASSLUIS – Volgens de laatste cijfers met betrekking tot het coronavirus die zojuist bekend zijn gemaakt zijn 62 Maassluizers zijn besmet geraakt, en van hen werden er 20 in het ziekenhuis opgenomen. Drie inwoners van Maassluis bezweken tot nu toe aan het coronavirus.

261 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 43 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. 28 Vlaardingers zijn aan het virus overleden. In Schiedam zijn er 222 mensen besmet, daarvan werden er 55 in het ziekenhuis opgenomen en zijn er 23 overleden. Het RIVM meldt vandaag landelijk 188 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 44.888. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 13, gisteren stierven er 27 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.788 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 9 naar 11.649.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.