Categorieën

Service

Geen sportgala, wel sportverkiezingen

Geen sportgala, wel sportverkiezingen
Sport

Geen sportgala, wel sportverkiezingen

  • Redactie
  • 05-04-2024
  • Sport
Geen sportgala, wel sportverkiezingen

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis gaat geen sportgala meer organiseren. Wel is er een nieuwe opzet voor de sportverkiezingen bedacht. Sportprijzen worden vanaf 2025 persoonlijk uitgereikt aan de sporters op de sportverenigingen en de namen van de winnaars worden vereeuwigd op een gouden klinker in een straat die daar geschikt voor is.

De gemeenteraad nam in november vorig jaar een motie aan met de wens de sportverkiezingen in Maassluis opnieuw leven in te blazen. Het Maassluise college heeft besloten geen sportgala meer te organiseren maar wel sportprijzen uit te gaan reiken. ,,Het idee is om de sportprijzen persoonlijk uit te reiken bij de sporters op de sportverenigingen”, blijkt uit een informatiebrief aan de gemeenteraad. ,,De wethouder sport komt naar de verenigingen toe om de prijzen uit te reiken.”

Sportorganisaties en inwoners van Maassluis kunnen zelf mensen online aanmelden voor de verschillende categorieën. ,,Een jury, bestaande uit mensen uit de Maassluise sportwereld, besluit welke mensen er worden genomineerd en wie uiteindelijk de winnaars worden.”

Walk of fame

Naast de uitreiking van een prijs, worden de namen van de winnaars vereeuwigd op een gouden klinker, die in een straat worden gelegd die daar geschikt voor is. ,,Het voorstel is om het steegje lopend vanaf de parkeerplaats naar de Nieuwstraat als een soort walk of fame in te richten. Dit steegje heeft nog geen naam, dus dan kunnen we het steegje ook een bijpassende naam geven. De sporters zelf ontvangen als prijs een replica van de klinker. De ‘gouden’ (sport)heldenstraat zou in een later stadium eventueel ook breder ingezet kunnen worden voor mensen die geëerd worden vanwege een bijzondere bijdrage voor Maassluis. Tijdens het leggen van de klinkers creëren we een gezamenlijk feestelijk proostmoment. Het idee van het leggen van gouden klinkers in een straat moet nog wel verder worden getoetst op haalbaarheid en uitvoerbaarheid.”

Sportgala

De gemeente heeft dus besloten geen sportgala meer te organiseren. ,,We kiezen ervoor om het op deze manier te organiseren, omdat de sporters dan wat meer aandacht krijgen. Elke winnaar kunnen we ook via social media dan nog extra in het zonnetje zetten. Qua organisatie is het ook beter te behappen, omdat de werkgroep met vrijwilligers niet meer bestaat. Dat betekent dat de gemeente deze nieuwe opzet in eerste instantie zelf organiseert. Deze manier vergt minder tijd dan het organiseren van een sportgala. Wellicht dat de organisatie uiteindelijk weer (gedeeltelijk) overgenomen kan worden door vrijwilligers. Gezien de voorbereidingstijd worden de verkiezingen voor het eerst in 2025 georganiseerd met winnaars uit het jaar 2024.”