Categorieën

Service

Gemeente aan de slag met fietswrakken

Gemeente aan de slag met fietswrakken
Nieuws

Gemeente aan de slag met fietswrakken

  • Redactie
  • 15-02-2023
  • Nieuws
Gemeente aan de slag met fietswrakken
MAASSLUIS – De gemeente Maassluis gaat aan de slag met de fietswrakken rond de flat bij het Sparrendal en andere appartementencomplexen in onze stad. Dat verzekerde wethouder Sjoerd Kuiper tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraadsvergadering afgelopen dinsdagavond.

De fractie van het VSP en ChristenUnie stelde vragen over het onderwerp tijdens het actualiteitenhalfuur. ,,Bij het Sparrenflat staan zoveel fietsen, dat het meer wegheeft van een fietskerkhof”, sprak Hans van der Burg van de VSP. ,,Het zorgt voor grote ergernissen bij bewoners en bezoekers.”

,,Het is helaas een bekend fenomeen”, reageerde wethouder Sjoerd Kuiper. ,,We zijn op de hoogte en het inderdaad zo dat we daar van tijd tot tijd opruimacties laten plaatsvinden. De grond direct om de flats heen zijn eigendom van Maasdelta. Tegelijkertijd zijn een aantal bevoegdheden juist weer aan de gemeente. Het wordt zeker tijd om daar met Maasdelta en hier intern achteraan te zitten. Niet alleen in dit complex, maar bij alle complexen, een goede actie te doen in gezamenlijkheid. We willen dit in het reguliere werkproces met Maasdelta en de gemeente opnemen en ook de verantwoordelijkheidsverdeling tegen het licht houden zodat er in de toekomst geen misverstanden over kunnen bestaan.”

Het probleem ligt volgens de wethouder niet bij handhaving en toezicht, maar bij de mensen die de fietsen er neerzetten en onbeheerd achterlaten. ,,Waar we natuurlijk mee bezig gaan is om te kijken dat er reguliere acties worden gedaan. Als blijkt dat mensen de labels weghalen, dan is er geen onkruid tegen opgewassen. Het gaat uiteindelijk om het gedrag van mensen die daar fietsen parkeren en achterlaten. Niet alleen bij Sparrendal, maar ook bij andere appartementencomplexen. We moeten proberen het juiste gedrag te bevorderen bij onze inwoners.”