Categorieën

Service

Gemeente scheldt huur sportverenigingen kwijt

Gemeente scheldt huur sportverenigingen kwijt
Sport

Gemeente scheldt huur sportverenigingen kwijt

  • Redactie
  • 03-06-2021
  • Sport
Gemeente scheldt huur sportverenigingen kwijt
MAASSLUIS - Sportverenigingen die van de gemeente Maassluis een buitensportaccommodatie huren, krijgen over de eerste drie maanden van 2021 een fikse huurkorting. Zij betalen maar een kwart van de huurpenningen die zij volgens de contracten verplicht zijn af te dragen.

Ook over de maanden april tot en met juni zit er een gedeeltelijke kwijtschelding van de huur in, zo laat de gemeente vandaag weten. Het percentage huurkorting voor dit tweede kwartaal moet nog worden vastgesteld. 

Wethouder Sjef Evers: "Onze sportverenigingen maken een moeilijke tijd door vanwege de coronamaatregelen. De gedwongen sluiting en beperkte openstelling hebben een grote impact. Met deze kwijtscheldingen willen we ze de broodnodige financiële bewegingsruimte geven." Binnensportverenigingen krijgen formeel geen kwijtschelding, want als er geen sportactiviteiten zijn, hoeft er ook geen huur betaald te worden. Daarom is op dit vlak geen ondersteuning nodig, aldus de gemeente.

De gemeente maakt gebruik van een landelijke regeling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de sportverenigingen financieel tegemoet te komen vanwege problemen die ze ondervinden door de coronamaatregelen. "Het college is blij met deze regeling", zegt wethouder Evers. "Want sport is niet alleen leuk en gezond, het brengt ook mensen bij elkaar en het is voor veel mensen een groot deel van hun sociale leven. Daarom vinden we het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat iedereen straks weer op zijn sportvereniging terecht kan."

De kwijtschelding van huur voor de buitensportverenigingen over het eerste kwartaal gaat om een bedrag van ruim 14.000 euro. Ook in 2020 schold de gemeente een deel van de huren kwijt in het tweede en vierde kwartaal, in verband met de coronamaatregelen. Het ging toen om een totaalbedrag van 27.000 euro.