Categorieën

Service

Gratis Jazz in Town festival op het Stadsstrand

Gratis Jazz in Town festival op het Stadsstrand
Uit

Gratis Jazz in Town festival op het Stadsstrand

  • Redactie
  • 07-07-2022
  • Uit
Gratis Jazz in Town festival op het Stadsstrand
VLAARDINGEN - Op zondag 17 juli wordt het Vlaardingse Stadsstrand (Waterleidingstraat 2) vanaf 14:00 uur gevuld door de beste jazzklanken die Nederland te bieden heeft. Tijdens het gratis toegankelijke Jazz in Town festival kunnen jazzliefhebbers én jazzontdekkers hun ogen én oren uitkijken terwijl ze genieten van het gevarieerde en zorgvuldig samengestelde programma met onder andere Blikse Katers!, het Brintex Collective en Else Lena. Dit festival vormt de aftrap voor een nieuw Jazz in Town seizoen vol bijzondere concerten in de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Meer informatie is te vinden via kroepoekfabriek.nl/jazz-in-town.

Blikse Katers!

Blikse Katers!, eigenlijk een niet al te vriendelijke benaming voor straatschoffies, hebben een enorme drang naar creëren. Deze vier jazzcats, onder leiding van Jeroen Vrolijk, leunen op soepele composities waarin Jazz, Funk & Fusion de boventoon voeren. Denk aan de grooves van Vulfpeck, de elektronische muziek van Mark Guiliana’s Beatmusic met een knipoog naar de humor van Louis Cole.

Brintex Collective

Deze groep jonge Rotterdamse jazzmuzikanten begon ooit met drie personen, maar is ondertussen uitgegroeid tot en zeskoppig, zelfverzekerd en stabiel groove-monster. Onder leiding van Brenn Luiten worden zij geïnspireerd door jazz, hiphop en elektronische muziek en de muziek waarmee ze opgegroeid zijn van o.a. Yussef Dayes, Alfa Mist & Robert Glasper.

Else Lena

Singer-songwriter Else Lena is net afgestudeerd van de vooropleiding van Codarts Rotterdam en combineert Jazz en indiepop met poëtische teksten tot een dromerig geheel met een kenmerkende sound. Haar talent belooft veel goeds voor de rest van haar carrière en dit zal ze op het Stadsstrand laten zien.

Over Jazz in Town

Jazz in Town is een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, theater de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Het doel is simpel: De meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen halen! Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst! Meer informatie via kroepoekfabriek.nl/jazz-in-town.

Jazz in Town Festival op het Stadsstrand in Vlaardingen
Zondag 17 juli – vanaf 14:00 uur
Gratis toegang
Meer informatie via kroepoekfabriek.nl/jazz-in-town.

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →