Categorieën

Service

Green Eagles Dames 1 wint spannende wedstrijd na verlenging

Green Eagles Dames 1 wint spannende wedstrijd na verlenging
Sport

Green Eagles Dames 1 wint spannende wedstrijd na verlenging

  • Redactie
  • 26-11-2019
  • Sport
Green Eagles Dames 1 wint spannende wedstrijd na verlenging
MAASSLUIS - Met slechts 7 fitte speelsters en een zieke speelsters als nood op de bank begon MBV Green Eagles - Dames 1 aan hun wedstrijd uit bij US in Amsterdam. De Eagles begonnen ondanks het tijdstip van 12:15 uur op zondag sterk aan de wedstrijd, 0-9 binnen 3 minuten. U.S. komt dan beter in de wedstrijd en na 6 minuten staat het 9-13. En na het eerste kwart 15-15. De teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Toch zijn het de Eagles die steeds aan de positieve kant van de score staan. Rust 25-30 voor de Maassluise ploeg.

In kwart drie hebben de Eagles steeds een voorsprong van 5 punten maar echt afstand nemen lukt niet. Eagles verliezen in dit kwart Renate Warffemius die een klap op haar oog kreeg en door de zwelling niet meer kon spelen. Na het derde kwart nog een kleine voorsprong van 40-43. Met nog 5 minuten te gaan komt U.S. langszij, 50-50. Een zenuwslopende laatste paar minuten volgt. Met nog 40 seconden te gaan krijgen Eagles de bal. Via een mooi uitgespeelde aanval weten ze te scoren en met nog 4 seconden te gaan mag U.S. de bal innemen. Er volgt een score en de scheidsrechters zeggen dat deze binnen de tijd was. Verlengen dus, ondanks dat de foute beslissing na afloop door het arbitrale duo toegegeven wordt.

In de verlenging pakt Eagles weer een voorsprong maar wederom komt U.S. terug. 66-66 met nog 4 seconden te gaan. Bij het innemen van de bal maakt U.S. een overtreding. Eagles schieten er 1 raak in de persoon van Suzanne van Driel en met nog 3 seconden te gaan krijgt US de bal. Een noodschot ging gelukkig naast. Winst met 66-67 en de zwaar bevochten punten gaan mee naar Maassluis.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.