Categorieën

Service

Examen kickboksen voor jeugd bij Fighting4All

Examen kickboksen voor jeugd bij Fighting4All
Sport

Examen kickboksen voor jeugd bij Fighting4All

  • Redactie
  • 25-06-2024
  • Sport
Examen kickboksen voor jeugd bij Fighting4All

Foto: Fighting4All

MAASSLUIS - Meer dan zestig kinderen hebben onder toeziend oog van vele trotse ouders en opa’s & oma’s afgelopen zaterdag 22 juni deelgenomen aan de jeugdkickboksexamens in Maassluis. Twee keer per jaar worden de jeugd kickboksexamens afgenomen. Dit is voor de kinderen een mooie mijlpaal om naartoe te trainen en te laten zien welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt tijdens de kickbokslessen. 

De deelnemers waren deze middag onderverdeeld over twee verschillende examengroepen. In de eerste groep namen kinderen van zes tot tien jaar deel vanuit de Kids- en Youngstergroepen. De kinderen van elf tot veertien jaar vanuit de Youngster- en Rebelsgroepen waren ingedeeld bij de tweede examengroep.

Na een intensieve warming-up werden de nieuw aangeleerde kickbokstechnieken van de afgelopen periode in de praktijk gebracht. Dit werd gedaan door het uitvoeren van verschillende kickbokscombinaties in tweetallen, bij de docenten op de handpads en in korte onderlinge sparringspartijtjes.

In totaal zijn 21 kinderen opgegaan voor de witte, bronzen, zilveren en gouden medailles tijdens het Kids examen. 32 jeugdleden zijn opgegaan voor de witte of (half) bronzen gradaties en tien jeugdleden zijn opgegaan voor de (half) zilveren en (half) gouden gradaties.

Alle deelnemende jeugdleden hebben deze middag weer het beste uit zichzelf weten te halen en het examen met goed resultaat afgerond.