Categorie├źn

Service

Judoka Ian van Herk wint zilver bij European Cup

Judoka Ian van Herk wint zilver bij European Cup
Sport

Judoka Ian van Herk wint zilver bij European Cup

  • Redactie
  • 19-04-2023
  • Sport
Judoka Ian van Herk wint zilver bij European Cup

Ian van Herk (links) won een zilveren medaille tijdens de senioren European Cup.

MAASSLUIS - Mahorokan judoka Ian van Herk heeft in de Kroatische plaats Dubrovnik uitstekend gepresteerd door bij de senioren European Cup een zilveren medaille te veroveren.

Ian begon de dag in de klasse -90 kg met een overwinning op Baigazy uit Kazachstan. Hierna versloeg hij achtereenvolgens De Duitser Droste en de Oostenrijker Papoyan. In de halve finale partij tegen Lenz uit Duitsland liet Ian er geen twijfel over bestaan wie er recht had op de finale, met een schitterende heupworp scoorde hij een ippon. De finale tegen de Kroaat Bulic verliep niet volgens plan, de Kroaat verraste Ian met een armworp. Toch een fraaie zilveren plak voor Ian die net bij de senioren categorie moet strijden.

Coen van Winden kende ook een uitstekende dag in de klasse -81 kg. Na winst tegen de Tsjech Pintera verloor hij zijn volgende partij tegen de latere kampioen Gramkow uit Duitsland. In de herkansingen won Coen van de Pool Swarnowiecki, en de Serviers Kosovic en Pirolo. In de strijd om het brons scoorde Coen al vlot een waza ari tegen de Duitser Stark. Een gelopen koers leek het voor Coen om het brons binnen te halen, echter een van de hoofdarbiters had iets gezien waardoor Coen onterecht gediskwalificeerd werd. Een bittere pil om zo het brons kwijt te raken.

Stef van Kampen verloor uiteindelijk ook helaas de strijd om het brons. In de klasse +100 kg versloeg hij eerst de kolossale Kazach Yedilbayev, waarna verlies partijen volgden tegen de Servier Vracar en de Kroaat Skalec. Ook een plek net naast het podium voor Stef. Franka van der Salm kwam tot een 7e plaats in de klasse -52 kg.

Twan Witteveen, Nanco Krijthe en Joshua de Lange kwamen in hetzelfde weekend uit bij de European Cup voor junioren in het Poolse Poznan. Alle drie kwamen dit keer niet door de voorrondes.

Mooie opkomst jeugdjudoka’s bij de Obi competitie
In de eigen dojo van Mahorokan kwamen 130 judoka’s in actie bij de 4e en laatste ronde van de traditionele Obi competitie. Bij dit beginnerstoernooi komen de jeugdjudoka’s in aanraking en krijgen ervaring met het wedstrijdjudo. Winst of verlies is niet belangrijk, je best doen wel, iedereen krijgt punten voor hun deelname. Aan het einde van de dag wisten Stan Schuler en Jelmer van Santen het afsluitende zwarte bandje te behalen. Volgende jeugd toernooi zal het Westlandtoernooi zijn, deze wordt op zondag 18 juni in de Westlandhal in ’s-Gravenzande gehouden.