Categorieën

Service

Keramiek in het Douanehuisje

Keramiek in het Douanehuisje
Uit

Keramiek in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 09-07-2024
  • Uit
Keramiek in het Douanehuisje

MAASSLUIS - Corrie Zevenbergen exposeert in de maand juli in het Douanehuisje in Maassluis. De expositie ‘Keramiek aan de Waterweg’ biedt een unieke kijk in haar keramisch werk.

Het keramische werk van Corrie Zevenbergen kenmerkt zich door een diversiteit een technieken en stijlen. Wat ooit begon uit nieuwsgierigheid naar klei, leidde tot een ambachtelijke opleiding tot keramist aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Daarna bleef Corrie zich, als keramist en maker, ontwikkelen via masterclasses en cursussen.

De kunstwerken van Corrie vallen op door ronde vormen, zoals cirkels, golven, hollingen en bollingen, die vloeiend in elkaar overlopen of speels gestapeld worden. Door gedraaide vormen te versnijden en weer samen te voegen, ontstaan er tijdloze sculpturen.

Naast kunstobjecten maakt de keramist ook gebruiksvoorwerpen zoals komen, schalen en vazen. Hiervoor gebruikt ze verschillende glazuren, waarvan ze er zelf een aantal heeft ontwikkeld. Haar voorkeur voor natuurlijke kleuren, zoals tinten van de zee, het water en het groen, keren vaak terug in haar glazuren.

Openingstijden

De expositie van Corrie Zevenbergen is van zaterdag 6 tot en met zondag 28 juli gratis te bezoeken op donderdagen van 11.00 tot 17.00 uur en alle zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Met uitzondering van donderdag 11 juli, dan is de expositie geopend van 11.00 tot 14.30 uur. Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op www.corriezevenbergen.nl of via Instagram, gebruikersnaam: corrie.zevenbergen.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].