Categorieën

Service

Kom naar dé songfestivalvoorstelling door zes jongeren uit Maassluis en omstreken

Kom naar dé songfestivalvoorstelling door zes jongeren uit Maassluis en omstreken
Uit

Kom naar dé songfestivalvoorstelling door zes jongeren uit Maassluis en omstreken

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Uit
Kom naar dé songfestivalvoorstelling door zes jongeren uit Maassluis en omstreken
MAASSLUIS - De Songfestivalkoorts was in Nederland nooit hoger dan toen het spektakel in 2021 Rotterdam op zijn kop zette! Dit inspireerde zes jonge theatertalenten uit Maassluis en daarbuiten om een voor-stelling te maken over het grootste muziekfeest van de wereld. Christiaan, Eva, Bas, Sven, Charlotte en Rosemarie brengen een afwisselende show op de planken over 65 jaar Eurovisie Songfestival. Na eerdere succesvolle shows vol bekende musicalliedjes, is Ding a Dong de derde voorstelling die het zestal, gefaciliteerd door Theater Koningshof en begeleid door volwassenen, in coronatijd maakt en speelt.

Over de jongeren

Ding a Dong wordt, onder begeleiding van volwassenen, gemaakt en gespeeld door zes jonge thea-tertalenten uit Maassluis en daarbuiten: Christiaan, Bas, Eva, Sven, Charlotte en Rosemarie. Alle zes hebben ze flink wat ervaring op het toneel. Zo waren Christiaan (19) en Eva (17) in theaters door het hele land te zien in de hitmusical The Sound Of Music. Bas (17) reisde in seizoen 2019/2020 door het hele land met BEER, de musical van het Jeugdtheaterhuis en rondde afgelopen jaar met success de THEATERHAVO/VWO af.

Ook Sven (15) is geen onbekende in de musicalwereld. Zo zong hij twee seizoenen in het WinterEfteling Kinderkoor en speelde hij de rol van Dorus in de musical Ciske de Rat van Stage Entertain-ment. Tijdens de repetities voor die musical leerden Sven en Rosemarie (13) elkaar kennen. Rose-marie speelde op achtjarige leeftijd de kleine Betje. Later speelde zij Kleine Annie in Was Getekend, Annie MG Schmidt. Ze zit in de tweede klas van de THEATERHAVO/VWO, samen met Charlotte, het nieuwste lid van de groep van zes. Charlotte houdt al zolang zij zich kan herinneren van zingen en dansen.

Ding a Dong: de derde in een reeks succesvolle voorstellingen

Ding a Dong is de derde voorstelling van de enthousiaste groep jongeren. Tijdens de coronaperiode bood Theater Koningshof een podium aan Maassluis’ talent met een eigen voorstelling. En dat groeide uiteindelijk uit tot de musicalcompilatievoorstelling You can’t stop the beat, wat een enorm success werd. Op verzoek van het theater maakten zij daarna de Valentijnsvoorstelling You’re the one that I want, die vanwege de op dat moment geldende coronmaatregelen pas in juni 2021 werd gespeeld. Maar, verlaat of niet, de voorstelling smaakte wederom naar meer. En dat mondde uit in Ding a Dong!

Wil jij een middag genieten van songfestivalmuziek, (te) gekke dansjes, grappige scenes en meer? Kom dan ook op 18 april (Tweede Paasdag) 2022 naar Theater Koningshof! Aanvang: 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterkoningshof.nl.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →