Categorieën

Service

Korfbalseizoen bij Maassluis: bouwen aan iets moois

Korfbalseizoen bij Maassluis: bouwen aan iets moois
Sport

Korfbalseizoen bij Maassluis: bouwen aan iets moois

  • Redactie
  • 06-09-2022
  • Sport
Korfbalseizoen bij Maassluis: bouwen aan iets moois

Foto: Edwin Sonneveld


KORFBAL - C.k.c. Maassluis begint het nieuwe seizoen met een hele brede maar jonge selectie en een - bijna - nieuwe trainer.

Na een wisselende voorbereiding, die op 13 augustus begon, staat Johan van Barneveldt te popelen om de nieuwe korfbaljaargang te beginnen. "We hebben een hele nieuwe groep met spelers die vanuit alle windstreken aansloten. Heel jong, maar met enorm veel rek en potentie."

Van Barneveldt sprong afgelopen seizoen bij toen c.k.c. Maassluis plotseling een vacature had voor de positie trainer van het tweede team. Dit seizoen zet hij de stap naar het hoofdtrainerschap bij Maassluis, een functie die hem niet onbekend is. Van Barneveldt trainde al eerder Maassluise (junioren) teams voordat hij verantwoordelijk werd voor de eerste teams van verenigingen als OZC, ADO, Erasmus, Kinderdijk, VEO en HKC.

"Toen duidelijk werd dat ik hoofdtrainer zou worden, ben ik samen met de club direct gaan zoeken naar nieuwe spelers", vertelt Van Barneveldt. En dat was wel nodig ook, want maar liefst zes spelers namen afgelopen seizoen afscheid van de selectie en Leon Kloppenburg is langdurig geblesseerd. "Ik ben blij dat we een hoop oud-spelers van Maassluis, maar ook een aantal nieuwe gezichte,n binnen hebben kunnen halen." Maassluis zag oude bekenden als Esther Fortuin, Kim Crooswijk, Mark van der Vaart, Osayande Iyawe en Wesco van Weert terugkeren. Maar versterkte de ruime selectie ook met Julia Mars, familie van de zussen Lisanne en Marjelle. Op de eerste training stonden er dertig (!) spelers op het veld. Uiteindelijk zijn er twintig overgebleven die nu de selectie vormen, tien in het tweede en tien in het eerste team. "Er staat een getalenteerde, maar jonge ploeg, met spelers uit alle windstreken", glundert Van Barneveldt. "We gaan nu hard werken om hier mooie teams van te maken."

Dat er nog een hoop werk aan de winkel is, zal Van Barneveldt afgelopen zaterdag gemerkt hebben. Maassluis verloor met ruime cijfers (18-10) de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen het Haagse Achilles. Een team dat Maassluis ook al snel in de competitie treft. "We zitten in een moeilijke poule en direct in het begin treffen we twee pittige tegenstanders. Voor de rest is het wel lastig inschatten, er zijn veel mutaties geweest bij alle ploegen", denkt de trainer hardop. "Maar één ding is zeker, we kunnen onze borst natmaken." De oefenmeester wil zich nog niet aan voorspellingen wagen: "Het belangrijkste is met deze ploeg een mooie basis te gaan leggen voor de toekomst."

Maassluis start de competitie aanstaande zaterdag half vier met een uitwedstrijd tegen Velocitas. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Achilles.