Categorieën

Service

Lekkage afgezonken tunneldeel onder controle

Lekkage afgezonken tunneldeel onder controle
Nieuws

Lekkage afgezonken tunneldeel onder controle

  • Redactie
  • 02-04-2023
  • Nieuws
Lekkage afgezonken tunneldeel onder controle
REGIO - Het herstellen van de lekkage aan het vrijdag afgezonken tunneldeel van de Maasdeltatunnel voor de Blankenburgverbinding is succesvol verlopen, aldus Rijkswaterstaat. Ruim voor 07.00 uur zondagmorgen is het Scheur weer opengesteld voor de scheepvaart. De lekkage is onder controle en de reguliere werkzaamheden zijn hervat.

Na het afzinken van het eerste tunneldeel bleek dat er kortsluiting was ontstaan door een lekkage bij de kop van het tunneldeel van de zijde waar straks het tweede tunneldeel aan gekoppeld wordt. Door de kortsluiting werkten de pompen niet die het lekwater uit het tunneldeel moest halen.

Sinds zaterdag wordt met de inzet van extra leidingen en pompen water uit het tunneldeel gepompt. Duikers zijn de afgelopen 24 uur ingezet om herstelwerkzaamheden uit te voeren. In de loop van de nacht van zaterdag op zondag hebben de duikers de lekkage voldoende kunnen dichten, waardoor de situatie stabiel is. Hierdoor kon voor 07.00 uur de vaarweg weer vrij worden geven.

De werkzaamheden, zoals het aanbrengen van het zand onder het tunnelelement voor de definitieve fundering, worden intussen voortgezet. Rijkswaterstaat en bouwcombinatie BAAK waarderen het geduld van de scheepvaart en bedanken alle partijen die een bijdrage hebben geleverd om de vaarweg zo snel als mogelijk weer veilig vrij te geven.