Categorieën

Service

Lente in de lucht

Lente in de lucht
Nieuws

Lente in de lucht

  • Janneke Noordermeer
  • 03-03-2022
  • Nieuws
Lente in de lucht

Janneke's column

Eerlijk? Ik had even geen inspiratie voor een column deze week. Totdat ik met m’n bleke wintervelletje de zon opzocht.

Ik zit al even naar m’n knipperende cursor op m’n scherm te staren wanneer ik m’n column moedeloos uit m’n agenda schrap. Laat maar!

De zonnestralen stromen ondertussen m’n woonkamer binnen. Tijd voor een wandeling. Met een podcast op m’n oren (eentje over politiek en de oorlog in Oekraïne… misschien ook niet een keuze om écht vrolijk van te worden) loop ik richting de Weverskade. Onderweg kom ik een veld vol krokussen tegen. Hoppa, weg slecht humeur!

Na nog geen tien minuten te hebben gelopen, plof ik langs de Weverskade neer op een bankje. Zonnetje op m’n snufferd en genieten maar. Ik luister nog maar half naar de podcast en geniet des te meer van het beetje natuur om mij heen. Een kanoër vaart voorbij, wandelaars begroeten me vrolijk en een hondje spring tegen mij op. Meer heeft dit mens niet nodig.

Weer thuis kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik pak m’n laptop en ga in m’n voortuintje zitten. Nog wel wat fris, maar het kan net. En dan ruik ik het: De lente zit in de lucht. Ruik jij het ook?

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.