Categorieën

Service

‘Financiële situatie zwembad steeds nijpender’

‘Financiële situatie zwembad steeds nijpender’
Nieuws

‘Financiële situatie zwembad steeds nijpender’

  • Redactie
  • 27-07-2020
  • Nieuws
‘Financiële situatie zwembad steeds nijpender’
MAASSLUIS – De financiële situatie van sport- en recreatiebad Dol-fijn begint steeds nijpender vormen aan te nemen. Dat meldt het Maassluise college in een informatiebrief aan de gemeenteraad. Het zwembad koerst af op een fors financieel tekort over het jaar 2020. Daarom wordt een subsidie vervroegd uitbetaald.

Het zwembad is 2,5 maand volledig gesloten geweest, maar is inmiddels weer beperkt geopend. Zo kunnen er weer banen gezwommen worden in het sportbad en worden er groepslessen en zwemlessen gegeven. ,,Het recreatief zwemmen ligt echter nog steeds volledig stil, waardoor ook de horeca inkomsten erg laag blijven,” meldt het stadsbestuur. ,,Er wordt op diverse manieren geprobeerd met creatieve oplossingen te komen om de inkomsten te verhogen en er wordt aanspraak gemaakt op de verschillende rijksregelingen. Desondanks koerst het zwembad aan op een fors financieel tekort over het jaar 2020.”

De gemeente is in overleg met het zwembad om de situatie te volgen. ,,Er zijn onder meer afspraken gemaakt over vervroegde uitbetaling van de subsidie om urgente financiële problemen te voorkomen. Kort na het zomerreces zitten we weer met elkaar rond de tafel om de situatie door te nemen en te bespreken welke maatregelen nodig zijn.”