Categorieën

Service

‘Gezin voelt zich niet geholpen door onze gemeente’

‘Gezin voelt zich niet geholpen door onze gemeente’
Nieuws

‘Gezin voelt zich niet geholpen door onze gemeente’

  • Redactie
  • 21-04-2021
  • Nieuws
‘Gezin voelt zich niet geholpen door onze gemeente’
MAASSLUIS – Er werd dinsdagavond uitvoerig gesproken over de Radar-uitzending over de Wmo tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraadsvergadering. Gemeenteraadsleden en wethouder Bronsveld verklaarden geschrokken te zijn van de aflevering.

Consumentenprogramma Radar besteedde maandagavond aandacht aan misstanden rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In de uitzending kwam ook de familie Groot uit Maassluis aan het woord. De familie licht met de gemeente in de clinch en hebben een advocaat ingeschakeld om benodigde zorg vergoed te krijgen, zo meldt Radar. Ook overweegt het gezin te verhuizen naar een andere gemeente.  

Geschrokken

Zowel gemeenteraadsleden als wethouder Corine Bronsveld verklaarden geschrokken te zijn van de uitzending. ,,Dat raakt mij, dat raakt u en ik zie ook wat voor impact de uitzending heeft op de samenleving in Maassluis”, geeft wethouder Bronsveld aan. ,,Er is veel gedaan, er is veel betrokkenheid en inzet geweest, niettemin voelt een gezin zich niet geholpen door onze gemeente. Daarom is het goed een extern advies op te vragen. We willen weten of we genoeg hebben gedaan. Als we het verkeerd hebben ingeschat, dan willen we dat ook graag horen.”

Klachten

Wethouder Corine Bronsveld verklaarde verder dat er geen andere formele klachten lopen op dit moment. Wel loopt er nog een procedure, naast de casus die in de Radar-uitzending naar voren kwam.