Categorieën

Service

‘Stormkracht’ binnenkort weer terug op de Vloedpaal

‘Stormkracht’ binnenkort weer terug op de Vloedpaal
Nieuws

‘Stormkracht’ binnenkort weer terug op de Vloedpaal

  • Redactie
  • 10-01-2019
  • Nieuws
‘Stormkracht’ binnenkort weer terug op de Vloedpaal

Wijnant van Genderen overhandigt een schaalmodel van het beeld aan wethouder Bronsveld en Friedie Kloen. (Fotograaf: Peter Farla)

MAASSLUIS – Binnenkort wordt het beeld ‘Stormkracht’ van kunstenares Friedie Kloen weer teruggeplaatst op de Vloedpaal bij het Havenplein in Maassluis. Het houten beeld werd in juni vorig jaar weggehaald omdat het hout was aangetast door zwammen en schimmel. Van het oorspronkelijke iepenhouten kunstwerk is nu een kunststof replica gemaakt.

Het Maassluise bedrijf VKN heeft van het kunstwerk ‘Stormkracht’ van Friedie Kloen door middel van 3D-scans een kunststof replica kunnen maken. Vervolgens heeft de kunstenares met speciale verf de houtnerven op het beeld geschilderd. Hiermee heeft het de uitstraling van het oorspronkelijke beeld. Met gepaste trots presenteerden Friedie Kloen en Wijnant van Genderen van VKN op woensdag 9 januari het resultaat aan wethouder Corine Bronsveld.

‘Stormkracht’ werd in 2003 op de vloedpaal geplaatst. ‘Een mens tuurt over het water om de situatie te beoordelen en ziet dat het goed komt, de Deltawerken in de verte geven hem rust’. De elementen hadden de afgelopen jaren vrij spel en ondanks regelmatig onderhoud van het iepenhouten beeld, was vervanging van het kunstwerk noodzakelijk. Door de samenwerking tussen Friedie Kloen en Wijnant van Genderen van VKN krijgt Maassluis dit bijzondere beeld weer terug.