Categorie├źn

Service

Ludieke actie Kapsalon Podium Vlaardingen succesvol

Ludieke actie Kapsalon Podium Vlaardingen succesvol
Uit

Ludieke actie Kapsalon Podium Vlaardingen succesvol

  • Redactie
  • 21-01-2022
  • Uit
Ludieke actie Kapsalon Podium Vlaardingen succesvol
VLAARDINGEN - Op woensdag 19 januari openden de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek heel even hun deuren onder de noemer Kapsalon Podium Vlaardingen. Het theater en poppodium werden voor twee uur omgetoverd tot wachtruimte voor een haar-, nagel- of massagebehandeling en ondertussen zorgden The Amazing Stroopwafels (Stadsgehoorzaal) en Else Lena (De Kroepoekfabriek) voor live wachtmuziek. De podia sloten zich hiermee aan bij de landelijke actie Kapsalon Theater om op ludieke wijze aandacht te vragen voor de culturele sector. En met succes! Niet alleen kreeg de actie lokaal, landelijk en zelfs internationaal media-aandacht, alle bezoekers gingen na afloop volledig ontspannen en cultureel voldaan weer richting huis.

De in totaal tachtig gratis plekken die in het theater en poppodium beschikbaar waren, waren na de aankondiging op maandag snel vergeven. Dat het enthousiasme groot was bleek ook aan de deur, waar bezoekers letterlijk al voor de openingstijd stonden te popelen om (uiteraard bewapend met mondkapje) naar hun zitplaats te worden begeleid. Niet alleen tijdens een heerlijke haar-, nagel- of massagebehandeling werd zichtbaar genoten, hetzelfde gold tijdens het wachten waar bezoekers heerlijk zittend meedeinden en zelfs meezongen vanachter hun mondkapje met de swingende live muziek.

Ondanks de actie stond veiligheid voorop deze middag. Entree was alleen mogelijk op vertoon van een geldig kaartje en coronatoegangsbewijs, bezoekers hadden een vaste zitplaats op 1,5 meter afstand van elkaar en het dragen van een mondkapje was verplicht. Daarnaast heeft de organisatie vanaf het begin contact gehad met de gemeente om duidelijke afspraken te maken over het verloop van de actie, waaronder een aangekondigd bezoek van de boa’s. ,,Zij zagen al snel dat het er netjes uit zag, wensten ons een fijne middag en hopen ook met ons mee dat we snel weer open mogen, want daar gaat het uiteindelijk om'', aldus directeur Renske Verbeek in een interview met NPO Radio 5.

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek kijken terug op een geweldige middag, waarbij op een ludieke manier én volgens de geldende regels een goed statement is gemaakt wat betreft de aandacht die de cultuursector nodig heeft. Aan alles en iedereen – bezoekers, artiesten, personeel – was duidelijk te voelen dat dergelijke evenementen zó worden gemist. Die onbeschrijfelijke ervaring van samen, met elkaar, een live evenement meemaken. De podia zijn blij dat zij met deze actie weer publiek hebben mogen ontvangen én met dank aan meer dan 60 sponsors betaald werk konden bieden aan artiesten, technici en de salons. Met de actie hopen de podia, samen met hun landelijke collega’s, dat er een positieve boodschap is uitgezonden richting Den Haag dat de sector open kan op een veilige manier, maar ook dat er behoefte is aan het bieden van perspectief en een langetermijnstrategie.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →