Categorieën

Service

Maasdelta Groep verhoogt de huren

Maasdelta Groep verhoogt de huren
Wonen

Maasdelta Groep verhoogt de huren

  • Redactie
  • 21-04-2020
  • Wonen
Maasdelta Groep verhoogt de huren
MAASSLUIS - Ze waren er al voor de coronacrisis uit, dus daar lijkt nu even geen rekening mee gehouden: Maasdelta Groep heeft met de huurdersorganisaties - SHS uit Spijkenisse, VBBM uit Maassluis, de Koepel uit Hellevoetsluis en Huurdersvereniging Westvoorne - overeenstemming bereikt over de huurverhoging 2020. De gemiddelde huurverhoging per 1 juli wordt over het gehele bezit 2,6%, variërend van 0% tot 2,9%. De variatie volgens de huursombenadering is gelijk aan de inflatie in 2019, zoals met de huurdersorganisaties eerder werd afgesproken.

Eind januari zijn Maasdelta en de huurdersorganisaties in gesprek gegaan. De huurverhoging wordt volgens de huursombenadering toegepast, variërend van 0% tot 2,9%. Hierbij is rekening gehouden met de wens van de huurdersorganisaties om de huurverhoging zo gelijkmatig mogelijk te spreiden over alle huurders.

De huursombenadering legt een verband tussen de huur die de huurder betaalt en de kwaliteit van de woning. Een woning met hoge kwaliteit en een lage huur krijgt een iets hogere huurverhoging, maar niet hoger dan 2,9%. Een woning met een huurprijs die meer in overeenstemming is met de kwaliteit krijgt een lagere huurverhoging. Hierdoor wordt de prijs/kwaliteit verhouding meer naar elkaar toe gebracht.

Huurbevriezing of Huurverlaging voor lage inkomens
Aedes en de Woonbond bereikten eind 2019 overeenstemming over huurbevriezing of huurverlaging voor huurders die relatief te duur wonen. Maasdelta past dit toe volgens de voorwaarden die werden afgesproken. Huurders die hiervoor in aanmerking komen kunnen bij Maasdelta een verzoek indienen voor huurbevriezing of huurverlaging.

Informatie voor huurders
Vóór 1 mei krijgen de huurders van Maasdelta een brief met hun huurverhoging per 1 juli 2020. In deze brief geven staat op welke wijze men huurbevriezing of huurverlaging kan aanvragen. Uiteraard vindt u deze informatie ook op de website van Maasdelta, en op die van de huurdersorganisaties.