Categorieën

Service

Samen werken aan wonen met zorg voor ouderen in Maassluis

Samen werken aan wonen met zorg voor ouderen in Maassluis
Gezond

Samen werken aan wonen met zorg voor ouderen in Maassluis

  • Ingezonden mededeling
  • 28-06-2024
  • Gezond
Samen werken aan wonen met zorg voor ouderen in Maassluis

Edwin Wulff (links) en Frank van Velzen (rechts) bekrachtigen de samenwerking namens Argos Zorggroep en Maasdelta (foto: Rania Haverkotte)

MAASSLUIS - Op dinsdag 18 juni zetten woningcorporatie Maasdelta en zorgaanbieder Argos Zorggroep een belangrijke stap in hun samenwerking in Maassluis. Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst werden concrete afspraken gemaakt voor maar liefst drie wooncomplexen waar Maassluise ouderen zelfstandig kunnen wonen met zorg.

Het betreft de wooncomplexen Zonneburcht aan het Vondelpark en Oud Sluys en Hoog Sluys aan de P.C. Hooftlaan, waarvan laatstgenoemde naar verwachting eind 2024 wordt opgeleverd door Maasdelta. Een deel van de woningen in deze complexen is specifiek bedoeld voor wonen met zorg: Maasdelta levert de huurwoning, Argos Zorggroep de thuiszorg. Een uitkomst voor Maassluise ouderen die zorg nodig hebben en graag zelfstandig blijven wonen. Ook is het met deze vorm van thuiszorg voor echtparen mogelijk om langer samen te blijven.

Maassluise ouderen met een zorgindicatie kunnen zich vanaf nu bij Argos Zorggroep aanmelden voor een huurwoning in één van deze wooncomplexen. Dat kan zowel met een indicatie voor thuiszorg als voor het verpleeghuis. Een zorgadviseur bespreekt of de zorgvraag passend is voor zelfstandig wonen en geeft meer informatie over het wonen met zorg en de wachtlijst.

Edwin Wulff van de Raad van Bestuur van Argos Zorggroep is blij met deze ontwikkeling: “De vraag naar zorg neemt de komende jaren enorm toe. Door de krachten te bundelen zetten we een mooie stap in onze gezamenlijke opgave voor een toekomstbestendige ouderenzorg. Bovendien dragen we bij aan de wens van veel ouderen om zelfstandig te blijven wonen met zorg in de buurt.” Frank van Velzen, Directeur Wonen van Maasdelta Groep, voegt daar aan toe: “Maasdelta voelt als maatschappelijke organisatie en woningcorporatie een enorme betrokkenheid met senioren in onze gemeenten waaronder Maassluis. We bouwen niet alleen een levensloopbestendig duurzaam complex. Maar zoeken actief de samenwerking met betrouwbare en actieve zorgpartners als Argos Zorggroep om wonen, zorg en welzijn verder te kunnen ontwikkelen”.

Samen verbinden we wonen, zorg en welzijn

De samenwerking is een onderdeel van het project Gezond en Wel Thuis. Een kwalitatief goede een duurzame woning vormt de basis en wordt gecombineerd met welzijn, ontmoeting en zorg. Maasdelta en Argos Zorggroep werken hier nauw samen met Seniorenwelzijn, gemeente Maassluis en zorgkantoor DSW.

Aanmelden

Om aan te melden voor zelfstandig wonen met zorg in Oud Sluys en Hoog Sluys is een zorgindicatie voor wijkverpleging of langdurige zorg nodig (Wlz zorg). Voor wonen in Zonneburcht kunnen ouderen zich ook aanmelden met een indicatie vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Argos Zorggroep via 010 - 427 83 10 of [email protected].

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →