Categorie├źn

Service

Maassluis doet niet mee aan Schone Lucht Akkoord

Maassluis doet niet mee aan Schone Lucht Akkoord
Politiek

Maassluis doet niet mee aan Schone Lucht Akkoord

  • Redactie
  • 29-03-2020
  • Politiek
Maassluis doet niet mee aan Schone Lucht Akkoord
MAASSLUIS – De gemeente Maassluis wil niet meedoen aan het Schone Lucht Akkoord. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van D66 Maassluis. Volgens het college weegt de ambtelijke capaciteit die nodig is voor het akkoord niet op tegen de verwachte effecten.

Het Schone Lucht Akkoord gaat concreet om het verminderen van de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden door onder het andere wegverkeer, mobiele bouwmachines, huishouden, gemeente en particulieren. D66 Maassluis wilde door middel van schriftelijke vragen van het college weten of het bereid is zich aan te sluiten bij dit akkoord. ,,Ondanks dat de doelstelling van het Schone Lucht Akkoord ons zeer aanspreekt zijn we niet bereid ons aan te sluiten bij het akkoord,” meldt het college. ,,Met name de verplichting om een uitvoeringsplan op te stellen en de beperkte  mogelijkheden om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit, zijn voor ons de belangrijkste redenen.”

De gemeente laat verder weten wel bereid te zijn om bij opdrachten voor bouwprojecten als voorwaarde te stellen dat mobiele bouwmachines en werktuigen elektrisch worden aangedreven of op schone brandstof werken. Bovendien steunt de gemeente de maatregelen in het Schone Lucht Akkoord over de communicatie van houtstook. ,,Op onze website zullen we de nodige aandacht aan dit thema blijven besteden.”