Categorieën

Service

Maassluis zoekt naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

Maassluis zoekt naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen
Nieuws

Maassluis zoekt naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

  • Redactie
  • 04-03-2022
  • Nieuws
Maassluis zoekt naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen
MAASSLUIS – De gemeente zoekt naar mogelijke opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen, dat meldt de gemeente Maassluis. In eerste instantie zoekt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond naar 2000 opvangplekken voor vluchtelingen uit het oorlogsgebied.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijndmond (VRR) en de regiogemeente, waaronder Maassluis, werken samen om zich voor te bereiden op de gevolgen die de oorlog in Oekraine mogelijk heeft voor onze regio. Hoe de oorlog verloopt in Oekraïne is niet te voorspellen maar bij de VRR wordt de situatie op de voet gevolgd om te kunnen inspelen op de gevolgen voor bijvoorbeeld de gastoevoer, de haven en het transport. Ook worden de digitale risico's, zoals bijvoorbeeld een cyberaanval op belangrijke Nederlandse organisaties en bedrijven, in kaart gebracht. De VRR houdt gemeenten en andere partners wekelijks op de hoogte van de mogelijke gevolgen.

Vluchtelingen

Daarnaast bereiden de gemeenten zich samen voor op het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Naar verwachting komen ook veel vluchtelingen naar Nederland. Regio Rotterdam-Rijnmond wil helpen met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In eerste instantie zoekt de regio 2000 opvangplekken voor vluchtelingen uit het oorlogsgebied. Ook Maassluis zoekt naar mogelijke opvanglocaties in de stad.

In Maassluis

Burgemeester Edo Haan: ,,Ook nu wil Maassluis zijn verantwoordelijkheid nemen, zoals wij dat ook doen met de noodopvang voor vluchtelingen op de boot in de haven. In Maassluis hebben wij oog voor mensen, zowel in de stad als daarbuiten. Zeker als de situatie in de wereld daar om vraagt!” Binnenkort is er een gesprek met het COA over mogelijke verlenging van deze noodopvang op de boot in de haven.

Helpen?

De oorlog in Oekraïne houdt de samenleving bezig. Nederland probeert Oekraïne te steunen waar nodig. Mensen zamelen spullen in, zijn bereid Oekraïense vluchtelingen op te vangen en overal wordt steun uitgesproken. Wil je meewerken aan de opvang van vluchtelingen kunt u vanaf maandag 7 maart bellen naar 088-8779003. Op de website Rijnmondveilig.nl is hiervoor ook een formulier beschikbaar.