Categorie├źn

Service

Mahorokan herenteam onder 18 jaar kampioen van Nederland

Mahorokan herenteam onder 18 jaar kampioen van Nederland
Sport

Mahorokan herenteam onder 18 jaar kampioen van Nederland

  • Redactie
  • 30-11-2021
  • Sport
Mahorokan herenteam onder 18 jaar kampioen van Nederland
MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag 27 november vond in Topsporthal IISPA in Almelo het Nederlands kampioenschap plaats voor judoteams onder 18 jaar. In een deelnemersveld van 17 herenteams was ook het Mahorokan team vertegenwoordigd als Kampioen van Nederland van de laatst gehouden editie in 2019.

Het team van Mahorokan bestaande uit Emirhan Akdemir (-50 kg), Wladik Dantuma (-55 kg), Jochem van Harten (-60 kg), Paolo Maaskant en Yannick Bosveld (-66 kg), Joshua de Lange (-73 kg), Chris Bourke en Casper Dijkshoorn (-81 kg), Floris den Hartog en Faisal Engel (+81 kg) werd via de loting in de eerste ronde gekoppeld aan het combinatieteam A-Zeven uit Heerenveen, die bij de laatste editie in 2019 nog de medefinalist was. Na een wat stroef en nerveus begin was het uiteindelijk Floris den Hartog die de winst met 4-3 binnen haalde met een houdgreep overwinning.

In de kwartfinale tegen het team van Topjudo Nijmegen werd er na een 2-0 achterstand direct orde op zaken gesteld door de volgende 5 partijen overtuigend te winnen en daarmee de eindscore op een 5-2 overwinning te brengen. De halve finale was een strijd tegen Topjudo Amsterdam waarin de Mahorokan teamleden steeds meer op stoom kwamen. Met winstpartijen voor Emirhan, Wladik, Jochem, Paolo, Joshua en Floris werd een overtuigende 6-1 op het scorebord gebracht en een finaleplek zeker gesteld.

Finale
In de finale om het Nationaal kampioenschap moest nu aangetreden worden tegen het herenteam van De Korte uit Hoogvliet. Nu waren de Mahorokan judoka's nog overtuigender en gretiger. Emirhan Akdemir scoorde een ippon met een armklem, 1-0. Wladik Dantuma scoorde met een schitterende heupworp een vol punt, 2-0. Jochem van Harten pakte de winst met een verwurgingstechniek, 3-0. Paolo Maaskant won zijn partij met een Waza Ari met een heupworp, 4-0 waardmee de titel op papier direct al binnen was. Joshua de Lange maakte korte metten met zijn tegenstander met een ippon zege, 5-0. Chris Bourke verloor zijn partij op straffen, 5-1. Waarna Floris den Hartog de eindstand bepaalde met zijn winst op 6-1.

Een oppermachtig Mahorokan team wat zich met dit resultaat wederom Kampioen van Nederland bij de teams -18 jaar mag noemen. Deze ijzersterke titelprolongatie benadrukt nogmaals de kracht van de Mahorokan talent opleiding die zich jaar op jaar onderscheidt met uitstekende resultaten en fraai judo. De uitstekende jeugdopleiding binnen het Mahorokan Topjudo Instituut is iets waar Maassluis en de regio trots op kunnen zijn.