Categorieën

Service

Mahorokan Meisjesteam derde van Nederland

Mahorokan Meisjesteam derde van Nederland
Sport

Mahorokan Meisjesteam derde van Nederland

  • Redactie
  • 18-06-2024
  • Sport
Mahorokan Meisjesteam derde van Nederland

MAASSLUIS - Het meisjes judoteam tot 12 jaar heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdteams het brons veroverd. Na een spannende en emotionele rollercoaster wist het enthousiaste team, na de districtstitel van drie weken geleden, nu ook op het allerhoogste podium in Nederland op het erepodium te komen.

De eerste partij op dit NK stonden de zenuwen nog te veel in de weg want er werd met 3-2 verloren van Team Coolen. Maar in de herkansingen herpakte de meiden zich prima. Er volgden winstpartijen tegen Toradoshi (4-1), Judosport Oost (3-2) en wederom Team Coolen die nu met 3-2 werd verslagen. In de strijd om het brons tegen Geelhoed uit Zeeland werd met 4-1 overtuigend het brons binnen gehaald. Onder groot enthousiasme van de meegereisde supporters werd de verdiende bronzen NK plak in ontvangst genomen.

Het Mahorokan jongens team -15 jaar was ook vertegenwoordigt op dit NK maar kwamen helaas niet door de voorrondes. Wel was het voor deze judoka’s een prachtige ervaring die op volgende toernooien weer kan worden gebruikt.

Mooie resultaten in Luxemburg
Op het Internationale Lalux toernooi in het Luxemburgse Dudelange heeft de Mahorokan ploeg prima gepresteerd. Bij de senioren wisten Twan Witteveen (-60 kg), Coen van Winden (-81 kg) en Dato Satsjelasjvili (-90 kg) kampioen te worden. Sia Shahkarami pakte nog het brons. Bij de -18 jarigen wist ook Joeri Nakken zich naar een bronzen medaille te knokken. Sam Goldsmith verloor helaas de strijd om het brons.