MVC recreanten sluiten seizoen af met gelijkspel

• 16-04-2024

MVC Recreantenteam kijkt terug op een leuk seizoen (Foto: PR)

MAASSLUIS - Afgelopen vrijdag speelde het recreantenteam van MVC hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Volley Zuid in Rotterdam. Het team was er op gebrand om met een overwinning naar huis te komen maar moesten het doen met een gelijkspel. Voor MVC zit het zaalseizoen er op. Alle teams zijn geëindigd op een 7e plaats in de diverse poules. Nog een paar keer trainen in de zaal en dan gaan we in de zomer volleyballen in het zand op de beachcourt.

Vrijdagavond 12 april trok het recreantenteam met 8 personen naar Rotterdam Zuid om daar tegen Volley Zuid de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Na een goede warming Up werd aan de wedstrijd begonnen. MVC moest duidelijk inkomen in de 1e set. Na een goede voorsprong bleek Volley Zuid toch sterker en wonnen zij de de set. 25 – 18.

Met goede moed op naar de volgende set die MVC toch echt graag wilde winnen. Nu liep het wel goed. Met een goede service en mooie aanvallen werd de set gewonnen 23-25. De 3e set was een spannend. De beide teams waren zeer gewaagd aan elkaar en het ging gelijk op. Toch trok Volley Zuid aan het langste eind en won de set met 29 – 27.

MVC herpakte zich in de 4e set en won deze overtuigend met 16 – 25 waardoor ze tevreden naar huis konden. Het recreantenteam is als 7e geëindigd in een poule van 11. Een mooi resultaat omdat dit team het afgelopen jaar wat wisselingen heeft gehad. De trainer van de recreanten heeft het team de kneepjes van het volleybal bijgebracht waardoor er een heel leuk team is ontstaan.

Herensectie eindigt in de competitie op een 7e plek
Ook de herensectie van MVC heeft het zaalseizoen afgelopen weekend afgesloten. Helaas hebben beide teams hun laatste wedstrijd verloren. Ook wel bijzonder dat deze teams ook op een 7e plaats zijn geëindigd in hun poule in de 3 klasse. In het nieuwe seizoen zullen zij wederom uitkomen in de 3e klasse.

Open trainingen
Vanaf donderdag 25 april tot eind mei wordt er op donderdagavond nog getraind en zijn er open trainingen. Iedereen die (weer) wil gaan volleyballen is welkom en kan dan meteen kennismaken met de club en kijken of het volleybalspel wat voor je is. Bij deze is iedereen uitgenodigd om eens langs te komen. Ook als je alleen maar recreatief wil volleyballen. Vanaf 20:30 uur is de zaal open en kan je meedoen. Tot ziens in de Wethouder Smithal.