Categorieën

Service

Nanco Krijthe wint goud bij European Cup judo

Nanco Krijthe wint goud bij European Cup judo
Sport

Nanco Krijthe wint goud bij European Cup judo

  • Redactie
  • 06-05-2019
  • Sport
Nanco Krijthe wint goud bij European Cup judo
MAASSLUIS/CLUJ - Mahorokan judoka Nanco Krijthe heeft bij de Cadet European Cup in het Roemeense Cluj voor een daverende verrassing gezorgd door het goud in de klasse -60 kg voor zich op te eisen. In de drukst bezette klasse met maar liefst 62 judoka's aan de start uit 28 verschillende landen liet Nanco zien wat zijn wedstrijdkwaliteiten zijn. In de voorrondes versloeg hij achtereenvolgens Bolovan (Roemenië), Jazan (Israel), Kovacs (Hongarije) en Males (Servië). Ook in de halve finale met winst op de Hongaar Marosi liet Nanco zien over een goed tactisch inzicht te beschikken. Hiermee plaatste hij zich voor de finale partij tegen de Italiaan Schiraldi. In deze partij liet Nanco er geen twijfel over bestaan wie de titel mee naar huis mocht nemen. Met een daverende heupworp smeet hij zijn Italiaanse opponent voor ippon tegen de mat en mocht zich de kampioen van de European Cup noemen. Een geweldig resultaat voor deze nog jonge judoka.

In dezelfde klasse -60 kg streed ook debutant Tobias Bosveld voor wat hij waard was. In de eerste ronde leed hij een nederlaag tegen Marosi (Hongarije), in de herkansing won hij fraai van de Slowaak Demcak alvorens zijn meerdere te moeten erkennen tegen de Israëliër Avraham. Toch een mooie nieuwe ervaring voor Tobias.

Ian van Herk draaide ook een sterk toernooi in de klasse -81 kg met winst op Mamadov (Oekraïne), Ret (Slowakije) en Bosnjak (Servië). In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in de Oekrainer Batii. In de wedstrijd om het brons stond Ian de hele partij op voorsprong met een half punt tegen Yurchak maar moest in de laatste 40 seconden van de partij toch een aanval van zijn tegenstander toestaan en verloor alsnog. Toch een fraaie 5e plaats bij een European Cup voor Ian van Herk.

Joshua de Lange wint brons in Riga

Bij het grote internationale Kyodai toernooi in de Letse hoofdstad Riga heeft Joshua de Lange een bronzen medaille gehaald bij de -16 jarigen tot 55 kg. Na 3 gewonnen voorrondes verloor hij zijn halve finale partij nipt tegen een Rus. In de partij om brons herpakte Joshua zich prima door overtuigend Nikiforov uit Oekraïne te verslaan. Een fraaie bronzen plak voor Joshua. In de klasse -18 jaar deed Joshua de volgende dag ook nog mee en wist hierin een verdienstelijke 5e plaats te behalen.