Categorieën

Service

Nieuwbouw Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat van start

Nieuwbouw Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat van start
Wonen

Nieuwbouw Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat van start

  • Redactie
  • 28-04-2020
  • Wonen
Nieuwbouw Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat van start
MAASSLUIS - Vandaag startte bouwer Van Wijnen, in opdracht van de Maasdelta Groep, met de heiwerkzaamheden voor 48 nieuwe eengezinswoningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat in Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper (volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) bezocht de bouwlocatie. De 43 woningen die op deze locaties stonden zijn eind 2019 gesloopt. Er worden 48 sociale huurwoningen teruggebouwd die qua grootte vergelijkbaar zijn. De woningen worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. 

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Ik ben er heel trots op dat in Maassluis de bouw op volle kracht doorgaat, ook in deze tijd. Want er is een groot tekort aan woningen, vooral aan betaalbare woningen voor mensen met een laag- of middeninkomen. Hier in Sluispolder-West en het centrum bouwen we samen met Maasdelta hard verder aan het mooier maken van Maassluis. Door de bouw van deze duurzame, sociale huurwoningen zetten we een belangrijke stap in verduurzaming en het bouwen aan voldoende betaalbare woningen.”
 

Planning nieuwbouw

De heiwerkzaamheden duren ongeveer drie weken. Als alles volgens planning verloopt en materialen op tijd geleverd worden, zijn de casco’s van de woningen nog voor de zomer klaar. Naar verwachting kunnen de bewoners begin 2021 hun intrek in de nieuwe woningen nemen. Daarna start ook de sloop van de woningen aan de Roemer Visscherstraat 1 t/m 15. Op deze plek worden 16 vergelijkbare woningen teruggebouwd.

Het nieuwbouwplan is besproken met een klankbordgroep van bewoners. De bewoners mogen namelijk terugkeren naar een vergelijkbare nieuwbouwwoning op de locatie. De bewoners die hiervoor gekozen hebben, verblijven tijdelijk in een wisselwoning in de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan en in De Vliet. Ook verhuist een aantal bewoners van de Roemer Visscherstraat naar de nieuwe woningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygenstraat.