Categorieën

Service

Nieuwe data Eurovisie Songfestival bekend

Nieuwe data Eurovisie Songfestival bekend
Uit

Nieuwe data Eurovisie Songfestival bekend

  • Redactie
  • 15-06-2020
  • Uit
Nieuwe data Eurovisie Songfestival bekend
REGIO/ROTTERDAM - Voor wie een doorlopende agenda heeft: zet er alvast maar in dat het Eurovisie Songfestival 2021 op 18, 20 en 22 mei in Rotterdam wordt gehouden. Anderen moeten de ongetwijfeld volgende nieuwsberichten en voorbeschouwingen maar blijven volgen - of natuurlijk de laatste pagina van hun agenda benutten. De organisatie liet vanmorgen weten wanneer het liedjesfestival gehouden wordt. Op dinsdag 18 mei is de eerste halve finale, donderdag 20 mei de tweede en op zaterdag 22 mei wordt de finale gehouden, met daarin de Nederlander Jeangu Macrooy.

Het Eurovisie Songfestival kon vorige maand niet in Rotterdam worden gehouden. Nog is het niet zeker dat volgend jaar grote evenementen in Nederland zullen plaatsvinden, maar vanuit de overheid is al toegezegd dat het festival zal doorgaan, zo liet de organisatie vandaag weten. ,,We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario's in detail uit te werken," aldus producent Sietse Bakker "En het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen."

Zo moet nog duidelijk worden in hoeverre het festival volgend jaar gaat lijken op dat wat voor dit jaar was gepland. Zo was het decor al klaar, en dat zal ook over een klein jaar dienen als achtergrond voor de Europese artiesten in sportpaleis Ahoy. Over het programma rond het festival in stad en ommeland moet nog bijna alles beslist worden.