Categorieën

Service

Nieuwe invulling voor voormalig politiebureau

Nieuwe invulling voor voormalig politiebureau
Politiek

Nieuwe invulling voor voormalig politiebureau

  • Redactie
  • 28-03-2020
  • Politiek
Nieuwe invulling voor voormalig politiebureau

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Het leegstaande, voormalig politiebureau aan de Westlandseweg in Maassluis krijgt een nieuwe invulling. ,,Het voormalige politiebureau zal door de investeerder die momenteel ook kantoorruimte verhuurt aan ROGplus worden verbouwd tot kantoorruimte met werkplekken en overlegruimtes,” meldt het Maassluise college in een informatiebrief aan de raad. ,,Na de verbouwing zal ROGplus deze kantoorruimte gaan huren.”

ROGplus groeit volgens het college in het huidige gebouw naast Theater Koningshof uit haar jasje. ,,Het ROGplus heeft de afgelopen jaren steeds meer taken en opdrachten gekregen voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De beschikbare werkruimtes liggen nu qua omvang onder de Arbo-norm en uit nood werden er nu bijvoorbeeld al extra locaties gehuurd voor werkplekken en overlegruimtes.” Voor de achterblijvende locaties bij Koningshof zal een nieuwe huurder gezocht worden. ,,Eerste verkennende gesprekken zijn al gaande.”

De politie, die momenteel eigenaar is van het gebouw heeft al toegezegd mee te willen werken, onder de voorwaarde dat het gebouw verhuurd wordt met een maatschappelijke bestemming. ,,Omdat de gemeente een recht op eerste koop heeft, dien de gemeente het pand aan de Westlandseweg te kopen. Met de verhuurder van ROGplus is afgesproken dat de gemeente het vervolgens voor exact dezelfde prijs direct doorverkoopt.”

Nieuw gezondheidsgebouw
Naast een nieuwe locatie voor ROGplus, is er een plan ontwikkeld met een aantal samenwerkende huisartsen. ,,Het plan bestaat eruit dat op het buitenterrein van het voormalig politiebureau de schietbaan zal worden afgebroken. Op deze locatie zal een gebouw nieuw gebouwd worden dat dienst zal gaan doen als gezondheidsgebouw voor de inwoners van Maassluis. Er is tussen de huisartsen en de nieuwe eigenaar van de gronden een intentieverklaring gesloten om deze ontwikkeling eveneens tot stand te brengen.”