Categorieën

Service

Nog nooit zoveel jeugd op kickboksexamen

Nog nooit zoveel jeugd op kickboksexamen
Sport

Nog nooit zoveel jeugd op kickboksexamen

  • Redactie
  • 16-12-2020
  • Sport
Nog nooit zoveel jeugd op kickboksexamen
MAASSLUIS - Op examen. Dat kan ook als je op kickboksen zit. Zo kon het gebeuren dat afgelopen zaterdag meer kinderen dan ooit hun seizoen afsloten met kickboksexamens.

Maar liefst 83 jeugdleden van kickboksclub Fighting4All Maassluis lieten zich zaterdag gelden, meer dan ooit. "Dit jaar was het ook mogelijk voor de allerjongste jeugdleden uit de Kidsgroepen (zes tot acht jaar) om deel te nemen aan het examen", aldus de organisatoren. Van die kleinsten was het zo mogelijk nog spannender... "Maar ook zij deden het ontzettend goed!"

Tijdens de examens werden de nieuw aangeleerde kickbokstechnieken van de afgelopen periode in de praktijk gebracht. Ook werden de jeugdleden getoetst op de theoretische kennis die zij hebben opgedaan. In totaal zijn 24 kinderen opgegaan voor de bronzen gradatie tijdens het Kidsexamen. 41 Jeugdleden zijn opgegaan voor de witte of (half) bronzen gradatie en achttien jeugdleden hebben meegedaan aan het examen voor de (half) zilveren of (half) gouden gradatie.

En het resultaat van al die inspanningen? De examinatoren en de club kunnen hun trots bijna niet voor zich houden. "Alle deelnemende jeugdleden hebben het examen met goed resultaat afgerond". luidt het. "Een prestatie om trots op te zijn!" En wie spreekt hen daarin tegen?