Categorieën

Service

Noodverordening voor veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Noodverordening voor veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Nieuws

Noodverordening voor veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

  • Redactie
  • 17-03-2020
  • Nieuws
Noodverordening voor veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
REGIO - De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond gaat werken met een noodverordening inzake het Coronavirus. Voorzitter Ahmed Aboutaleb kondigde deze vandaag af. "Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond vorm aan de maatregelen vanuit de rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening."

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is het een maatregel uit voorzorg genomen. Het biedt volgens hem het juridische kader om de overheidsmaatregelen in verband met de Corona-uitbraak af te dwingen, regionaal. Denk aan de maatregelen betreffende de horeca en de scholen. Ook op het gebied van infectieziektenbestrijding en de publieke gezondheid heeft de veiligheidsregio en in het bijzonder voorzitter Aboutaleb een rol die door de noodverordening verder wordt ingekaderd. "Maar momenteel zien we dat de maatregelen zeer goed worden nageleefd", aldus de woordvoerder. Van handhaving en de noodzakelijke machtsmiddelen daartoe is volgens hem geen sprake.

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.