Categorieën

Service

Officiële start groep voor het jonge kind bij SBO De Parasol

Officiële start groep voor het jonge kind bij SBO De Parasol
Onderwijs

Officiële start groep voor het jonge kind bij SBO De Parasol

  • Advertorial
  • 09-03-2021
  • Onderwijs
Officiële start groep voor het jonge kind bij SBO De Parasol

Anja Kusters: trots op dit initiatief


MAASSLUIS - SBO De Parasol, een school voor speciaal basisonderwijs in Maassluis, is vorige maand gestart met een nieuwe groep voor het jonge kind.

Voor deze kinderen met speciale onderwijsbehoeften is er nu de mogelijkheid om binnen SBO De Parasol te zien waar de ontwikkelkansen voor hen liggen, in samenwerking met Onderwijs dat past! en de gemeente Maassluis.

Omdat de start midden in de lockdown plaatsvond, hebben de leerkrachten die deze groep draaien vooraf bij de kinderen een 'stoepbezoek' gebracht om kennis te maken. Aanstaande maandag is de officiële opening (om een uur). Misja van Herp (UN1EK), Arno Martha (Onderwijs dat past!) en Els Scheper (Vraagraak, wijkteam Maassluis) zullen hier bij aanwezig zijn.

Anja Kusters, directeur van SBO De Parasol, zegt blij te zijn dat dit initiatief door middel van deze samenwerking mogelijk is gemaakt. "Als een ouder je laat weten dat zijn kind nu fluitend opstaat en blij uit school komt, dan weet je dat je op het juiste spoor zit. Of een andere ouder je zegt dat haar kind veel meer over school vertelt en de liedjes voorzingt. Dat lijken kleine effecten, maar maken een wereld van verschil voor deze kinderen. En dat maakt mij enorm trots op dit initiatief, op mijn team en op de kinderen."

Helaas is het door de huidige maatregelen niet mogelijk dit officiële moment voor de kinderen en hun ouders uitgebreid te vieren, maar er wordt alles aan gedaan om het een zo feestelijk mogelijke dag voor hen te laten zijn binnen de mogelijkheden.

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →