Categorieën

Service

Onderzoek naar renoveren of vervangen Koepaardbrug

Onderzoek naar renoveren of vervangen Koepaardbrug
Nieuws

Onderzoek naar renoveren of vervangen Koepaardbrug

  • Redactie
  • 21-02-2023
  • Nieuws
Onderzoek naar renoveren of vervangen Koepaardbrug

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Momenteel wordt onderzocht of de Koepaardbrug beter gerenoveerd of vervangen kan worden. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de fractie van CDA Maassluis.

Het college meldt verder dat de meeste vrachtwagens onder de gewichtsbeperking van 45 ton blijven. ,,Het gevolg van de gewichtsbeperking is dat zwaar vrachtverkeer om moet rijden; in de meeste gevallen via de A20.” Voor de vrachtwagenchaffeurs die gebruik maken van het vrachtwagenparkeerterrein langs de Industrieweg, verandert er volgens het college niet zoveel. ,,Met de vereniging Vrachtwagenparkeerterrein is contact geweest. Veel vrachtauto’s blijven onder dit gewicht. De enkele vrachtwagen die zwaarder is, zal een route via afrit 6 (Coldenhove) moeten nemen. De zwaarste voertuigen van de hulpdiensten vallen ruim binnen de 45 ton.”

Het college verwacht in maart een variantenstudie en advies te krijgen. ,,Als voorbereiding op de renovatie is de brug grondig onderzocht en opnieuw constructief doorgerekend. Hieruit kwam het advies om de belasting te beperken tot 45 ton voertuiggewicht en 10 ton aslast. In maart zal de uitkomst van de voorbereiding aan het college voorgelegd worden in de vorm van een variantenstudie en advies. Een aanvullende kredietaanvraag zal in de kadernota meegenomen worden. Momenteel wordt onderzocht of renovatie technisch haalbaar is en wat de stedelijke ontwikkelingen in deze omgeving zijn. Deze zullen meegenomen worden in de variantenstudie.”