CDA Maassluis: Koepaardbrug renoveren of vervangen?

06-02-2023 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – De fractie van het CDA Maassluis wil weten of de Koepaardbrug beter gerenoveerd of vervangen moet worden? De fractie stelt schriftelijke vragen aan het Maassluise college over dit onderwerp.

De Koepaardbrug moet gerenoveerd worden. Tot aan de renovatie is de brug niet geschikt voor verkeer zwaarder dan 45 ton of een aslast van meer dan 10 ton, zo meldde de gemeente Maassluis onlangs. Het CDA Maassluis wil weten wat de gevolgen zijn van deze gewichtsbeperking voor Maassluise bedrijven, bouwlocaties en voor vrachtwagens die regelmatig gebruik maken van het vrachtwagenparkeerterrein langs de Industrieweg. Ook vraagt de partij of hulpdiensten en met name de brandweer, die soms met zwaar materiaal rijdt, hun routes aan moeten passen en of dit met de VRR gecommuniceerd wordt.

Renoveren of vervangen?

Het CDA Maassluis vraagt verder of vervanging van de Koepaardbrug overwogen worden. ,,In het Beheerplan bruggen periode 2015-2019 staat geschreven dat de verwachting is dat de Koepaardbrug in 2039 vervangen moet worden. Het Beheerplan civiele kunstwerken 2021-2025 beschrijft dat er voor de Koepaardbrug eerst nader onderzoek gedaan moet worden en dat op basis daarvan een keus wordt gemaakt: of groot onderhoud of vervangen. In het Beheerplan civiele kunstwerken is voor 2023 een investering gepland voor groot onderhoud Koepaardbrug. Hoe is de planning hiervan en wanneer krijgen wij een investeringsupdate?”Gerelateerd