Categorieën

Service

Online muziekfestival brengt leven in de brouwerij

Online muziekfestival brengt leven in de brouwerij
Uit

Online muziekfestival brengt leven in de brouwerij

  • Redactie
  • 15-02-2021
  • Uit
Online muziekfestival brengt leven in de brouwerij

Corvin Silvester

VLAARDINGEN - Het is een tafereel dat we lang niet hebben gezien en zo missen: reuring in de Vlaardingse kroegen. Afgelopen week werd de line-up van het online muziekfestival Rock Around the Avondklok bekend gemaakt en vonden in de tien geselecteerde horecagelegenheden (uiteraard coronaproof) optredens en opnames plaats. Met één groot doel: een te gekke anderhalf uur durende livestream op donderdag 18 februari (20:30 uur) voor de verplicht thuiszittende Vlaardinger én een steuntje in de rug voor hen die door de coronacrisis veel werk in rook zagen opgaan. Tickets (€ 12,50) zijn te koop via www.kroepoekfabriek.nl

Gevarieerd programma
De samenwerkende partijen de Vlaardingse Bierbrouwerij, het Zomerterras, De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal, Talk of the Town, KADE40 en Peitsman Licht en Geluid B.V hebben de handen ineengeslagen om Vlaardingen (binnen no time!) een gevarieerd muziekavondje te presenteren. Van country tot R&B, van jazz tot Nederlandstalig en van singer-songwriter tot tango, het online festival zal ieders muziekhart sneller doen kloppen. De volledige line-up van Rock Around the Avondklok is als volgt: 

- Corvin Silvester vanuit Proeflokaal de Kast
- Diona Fox & Her Ragdolls vanuit Delta Hotel
- Dragonfruit vanuit Het Hart van Vlaardingen
- Let's Be Gypsies vanuit Muziekcafé de Hommel
- Richard Beukelaar vanuit The Irish Pub
- The Amazing Stroopwafels vanuit Eetcafé D'Oude Stoep
- Trio Tango Extremo vanuit Bier- en Eetlokaal Antonius
- Wally Preyll vanuit Café Markant
- Nicole & The Session Kings vanuit Vulcaan Bierbrouwerij
- Jona vanuit Eetcafé De Waal 

Tijdens de livestream zullen de optredens afgewisseld worden door interviews met kroegtijgers, horecabazen en andere betrokkenen en kan mee worden gedaan aan interactieve quizvragen. Bovendien biedt de livestream de mogelijkheid om door te klikken naar meer opgenomen songs van de artiesten. 

Hart onder de riem
Het online evenement is bedoeld als een steuntje in de rug, en als podium, voor hen die door de coronacrisis veel werk in rook zagen opgaan, zoals de Vlaardingse horeca, professionele muzikanten en technici. Initiatiefnemer Wibo Broek: ,,We willen met dit online muziekfestival iedereen laten weten dat de kroegen, muzikanten en poppodia in Vlaardingen er nog steeds zijn én laten zien dat we actief zijn.'' 

Rock Around the Avondklok is non-profit en de opbrengst is bestemd voor alle betrokkenen. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., gemeente Vlaardingen en de Popunie/Music Support Zuid-Holland. Sluit aan bij dit heerlijke avondje 'Avondklok-'n-roll' op de computer, tablet of smartphone en geef de horeca- en muzieksector in Vlaardingen ruggensteun!

Livestream Rock Around the Avondklok
Donderdag 18 februari 20.30 uur
Tickets (€12,50) via Kroepoekfabriek

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →