Categorieën

Service

Organisatie Furieade ‘gaat er helemaal voor’

Organisatie Furieade ‘gaat er helemaal voor’
Nieuws

Organisatie Furieade ‘gaat er helemaal voor’

  • Redactie
  • 30-06-2021
  • Nieuws
Organisatie Furieade ‘gaat er helemaal voor’

Gerard Poot, voorzitter Stichting Maritiem Maassluis, overhandigt het programma aan burgemeester Edo Haan (Foto: Janneke Noordermeer/Maassluis24)

MAASSLUIS – De 41e editie van de Furieade gaat dit jaar door op voorwaarde dat de anderhalvemetermaatregel dan niet meer geldt. Dat maakt de Stichting Maassluis Maritiem vandaag bekend. ,,De anderhalvemetermaatregel moet er echt af. We doen het goed of we doen het niet”, aldus Gerard Poot, de voorzitter van de stichting.

,,Wij gaan er helemaal voor”, vertelt Gerard Poot, tijdens de overhandiging van het programma aan burgemeester Edo Haan. ,,We willen niet tijdens het eerste weekend van oktober door de stad lopen en achteraf denken: het had gemogen.” De stichting heeft wel één voorwaarde gesteld aan het organiseren van het maritieme stadsfeest: het moet dan niet meer verplicht zijn om anderhalve meter afstand te houden. ,,We doen het goed of we doen het niet. We willen het feest voor heel Maassluis en omstreken kunnen organiseren.” Het thema van de 41e Furieade in Maassluis is ‘Ode aan het Water’.

Garant

Stichting Maassluis Maritiem kan dit jaar de Furieade organiseren dankzij de gemeente en het Fonds Schiedam Vlaardingen. ,,Doordat zij garant staan voor de basiskosten die komen kijken bij het organiseren van een evenement als de Furieade, kunnen wij ervoor gaan”, aldus Poot. Ook de burgemeester is enthousiast. ,,Het is belangrijk dat we dit doen”, zegt hij. ,,De Furieade hoort echt bij een maritiem Maassluis, het is hét hoogtepunt van het jaar. Ik verheug me er erg op.”