Categorieën

Service

‘Passie en plezier voor zingen is wat ons verbindt’

‘Passie en plezier voor zingen is wat ons verbindt’
Nieuws

‘Passie en plezier voor zingen is wat ons verbindt’

  • Janneke Noordermeer-Goos
  • 23-05-2024
  • Nieuws
‘Passie en plezier voor zingen is wat ons verbindt’

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ook in Maassluis zetten inwoners zich in en ondersteunen daarmee een verscheidenheid aan evenementen en organisaties. KLiK Vrijwilligers Maassluis brengt deze vrijwilligers graag in beeld in de rubriek 'De KLiK van...'

Deze week: De KLiK van… Terry Pratt en Ingrid Wijnhorst

Een passie en plezier voor zingen bracht het gospelkoor Sing & Swing Maassluis in september 2023 bij elkaar. Het jonge koor heeft momenteel zo’n 40 leden en groeit nog steeds! De drijvende krachten achter het koor zijn Terry Pratt en Ingrid Wijnhorst.

De start van gospelkoor Sing & Swing kent een bijzonder verhaal. ,,Het begon met een laatste wens van een vriendin van mij”, vertelt Terry Pratt, één van de oprichters van Sing & Swing. ,,In haar laatste levensfase had zij de wens dat leden van een voormalig gospelkoor zouden optreden op, wat zij noemde, haar afscheidsfeest. We hebben toen een groep oud-leden opgetrommeld en haar wens waargemaakt.”

Om een mooi optreden te verzorgen ter ere van Marjan Kleizen, werd de hulp ingeroepen van dirigent Chesron Ledes. ,,We hadden zoveel plezier in het zingen, dat we graag verder wilden”, vertelt Ingrid Wijnhorst, de tweede drijvende kracht achter het gospelkoor. ,,Chesron zei dat als we 15 leden zouden aantrekken, we konden starten met een nieuw koor. Daar zijn we toen actief mee aan de slag gegaan.”

Er werden verschillende inloopavonden georganiseerd. ,,We zijn van juni tot en met september bezig geweest met het werven van leden. In september konden we uiteindelijk starten met 18 mensen. Dat was al zo’n mijlpaal! De dirigent maakt het koor, dus we waren blij dat we met Chesron door konden.” Momenteel heeft het koor zo’n 40 leden. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. We hadden nooit gedacht dat het koor zo snel zo groot zou worden!”

Zowel Terry als Ingrid hebben geen ervaring met het bestieren van een koor. ,,We wilden gewoon graag zingen”, lacht Ingrid. ,,Er komt toch een hoop bij kijken. Het is bijna een halve baan.” Terry vertelt dat veel leden willen meehelpen. ,,We moeten ook leren om te delegeren, dat gaat met vallen en opstaan. Veel leden helpen nu mee met het verzorgen van koffie en thee op repetitieavonden en bijvoorbeeld met het klaarzetten van de stoelen. Onlangs is er een activiteitencommissie gestart, er zorgt een lid voor kaartjes bij lief en leed en twee leden houden de sociale media bij. Zo maken we een mooi koor met elkaar.”

Het koor organiseert een hoop voor haar leden. Zo zorgen Terry en Ingrid voor leuke attenties bij feestdagen en worden er workshops georganiseerd. ,,De eerstvolgende workshop is in juni. Dan richten we ons op performance en sluiten we de dag af met een BBQ”, legt Ingrid uit. ,,We houden van gekkigheid. Met kerst droegen we kersthoedjes en op de internationale dag van geluk zorgden we voor sleutelhangers met een smiley.” Volgens Terry is het een sociaal gebeuren. ,,Het koor betekent nu al erg veel voor onze leden.”

Bij Gospelkoor Sing & Swing draait het dus voornamelijk om plezier. ,,Samen zingen, samen plezier maken. Dat is wat ons verbindt”, ziet Ingrid. ,,We hebben een passie en plezier voor zingen en delen dat met elkaar. We doen dit omdat we het erg leuk vinden. Dan voelt het niet eens als vrijwilligerswerk, maar als een hobby.”

Tijdens de Week van de Cultuur kan iedereen meezingen met Gospelkoor Sing & Swing! Op woensdag 12 juni zijn de deuren van het Witte Kerkje vanaf 19.30 uur geopend zodat je vanaf 19.45 uur kunt meezingen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het koor: gospelkoor Sing & Swing Maassluis. Of neem contact op met Ingrid Wijnhorst via 06-48866190 of [email protected].

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Jacqueline Groeneveld van KLiK Vrijwilligers Maassluis via 06-11038417.


KLiK Vrijwilligers Maassluis

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over KLiK Vrijwilligers Maassluis →