Categorieën

Service

Patiënt met coronaklachten krijgt mondkapje in ziekenhuis

Patiënt met coronaklachten krijgt mondkapje in ziekenhuis
Gezond

Patiënt met coronaklachten krijgt mondkapje in ziekenhuis

  • Redactie
  • 22-04-2020
  • Gezond
Patiënt met coronaklachten krijgt mondkapje in ziekenhuis
REGIO – Het Franciscus Gasthuis en Vlietland neemt een nieuwe maatregel om ‘veilig zorg in ons ziekenhuis te kunnen garanderen’. ,,Vanaf woensdag 22 april worden alle patiënten, begeleiders en bezoekers bevraagd bij de ingang van het ziekenhuis. Onze medewerker vraagt naar de reden waarom de patiënt of bezoeker het ziekenhuis bezoekt én of hij gezondheidsklachten heeft, die lijken op coronaklachten.”

Patiënten die geen luchtwegklachten en/of koorts hebben mogen doorlopen naar de afdeling waar zij een afspraak hebben. Patiënten die wel klachten hebben én medisch noodzakelijke zorg nodig hebben, krijgen volgens het ziekenhuis een mondkapje op en gaan daarmee naar de afspraak. ,,De patiënt draagt het mondkapje continu totdat hij het ziekenhuis weer verlaat.”

Regels voor begeleiders en bezoekers

Voor begeleiders en bezoekers gelden nog steeds de regels van geen bezoek tenzij:
-          het om bezoek aan een terminale patiënt gaat, de partner betreft van een zwangere vrouw of een ouder betreft van een kind tot 18 jaar
-          de begeleider mee naar binnen moet omdat er een medische noodzaak is. Dit geldt voor kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten.
-          men wasgoed komt wisselen voor een naaste. Dit is ook alleen toegestaan als deze persoon geen huisgenoot is van een patiënt met het coronavirus.

Binnen het ziekenhuis dient iedereen anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Coronapatiënten

Er liggen momenteel 46 patiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland waarvan bewezen is dat ze het coronavirus hebben opgelopen. 14 van hen liggen op de intensive care en bij 2 patiënten op het IC is het vermoeden dat zij besmet zijn met het coronavirus. Verder wordt van 9 patiënten nog de uitslag van de test afgewacht, zij worden in isolatie verpleegd.